Журналът Уошингтън Поуст, чийто собственик е Джеф Безос (основателят на

...
Журналът Уошингтън Поуст, чийто собственик е Джеф Безос (основателят на
Коментари Харесай

Списание на Джеф Безос атакува Мъск посредством сенатор на Демократическата партия

Журналът Уошингтън Поуст, чийто притежател е Джеф Безос (основателят на галактическата компания Блу Ориджин, съперник на СпейсЕкс), е работил взаимно със сенатора Ед Марки от Демократическата партия на Съединени американски щати, с цел да сътвори подправен акаунт, имперсониращ сенатора, в притежавания от Илон Мъск уеб страница Туитър и по този начин да провокира Конгреса да проверява компаниите на Мъск.

Статията със заглавие We got Twitter ‘verified’ in minutes posing as a comedian and a senator бе оповестена на 11-ти ноември във Уошингтън Поуст. В нея журналистът Джефри Фоулър споделя по какъв начин е получил позволение от Ед Марки, с цел да употребява неговото име и чрез платената услуга да сътвори негов подправен акаунт в Туитър.

Веднага по-късно същинският Ед Марки изиска в Туитър отговор от Илон Мъск за какво обществената мрежа разрешава толкоз елементарно основаването на подправени профили.

“Може би тъй като твоят същински акаунт звучи като подигравка ”, му отвърна Мъск в Туитър. “И за какво на профилната фотография си с маска? ”

Може би обаче не е добра концепция Илон Мъск да си основава зложелател в лицето на сенатор Марки. Той е член на комисията за Търговия, просвета и превоз, както и на голям брой други подкомисии, които дават отговор за регулациите освен на Туитър, само че и на Тесла и СпейсЕкс.

“Оправи си фирмите. Или Конгресът ще го направи ”, закани се Марки в Туитър.

За всеки случай постъпката, обвързвана със основаването на подправен акаунт със знанието и единодушието на левия сенатор Марки, от списанието на Джеф Безос, съставлява неприятна провокация. Безос, да припомня, е главен съперник на Илон Мъск. Миналата година той загуби конкурс на НАСА за основаването на пилотиран модул за кацане на Луната (договорът бе връчен на плана “Старшип ” на Мъск). Блу Ориджин подадоха и правосъден иск против НАСА, който също бе изгубен. Тактиката на Джеф Безос бе разкритикувана от галактически запалянковци, които го упрекнаха, че компанията му се трансформира от ден на ден в пример на старите и бюрократизирани корпорации, разчитащи на адвокати и връзки в Конгреса, вместо на същински нововъведения, както прави СпейсЕкс.

Напомням също по този начин, че неотдавна Блу Ориджин най-накрая съумяха да доставят първите два мотора “BE-4 ”, които се разработваха трудно в продължение на години и които ще заменят съветските “РД-180 ” на новото потомство ракети “Вулкан ”. За съпоставяне СпейсЕкс създава всеки ден по един нов мотор “Раптор 2 ”.

Нещо повече – СпейсЕкс към този момент са изстреляли 52 ракети в орбита през 2022 година, а Блу Ориджин в никакъв случай не са успявали да осъществят даже един орбитален полет. Даже последното изстрелване на суборбиталната ракета на Джеф Безос “Ню Шепърд ” приключи с неуспех, който докара до прекратяване на полетите ѝ.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР