Жребият за осминафиналите в Шампионска лига размина големите фаворити в

...
Жребият за осминафиналите в Шампионска лига размина големите фаворити в
Коментари Харесай

Шампионска лига: Наполи – Барса и Интер – Атлетико

Жребият за осминафиналите в Шампионска лига размина огромните любимци в шампионата. Двете най-интересни двойки са Интер – Атлетико Мадрид и Наполи – Барселона.

Първите мачове от тази фаза ще се играят на 13/14 февруари и 20/21 февруари 2024. Реваншите са на 5/6 март и 12/13 март 2024 година. Финалът е на стадион „ Уембли “ в Лондон през май.

Шампионът Манчестър Сити ще играе с Копенхаген, който в групите отстрани Манчестър Юнайтед. Тогава Копенхаген победи в Дания алените дяволи с 4:3.. Мачът в Дания свърши 0:0, този в Англия – 5:0 за отбора на Хосеп Гуардиола.

Най-успешният тим в историята на Шампионската лига ще срещне носителя на Купата на Германия Лайпциг. Шампионът в Бундеслигата Байерн се изправя против Лацио.

Арсенал и Порто ще играят за четвърти път един против различен на елиминации. Последният път беше през 2010 година, когато Арсенал продължи напред. Другите два бяха в груповата фаза преди този момент, като Арсенал продължи напред и в двата случая. През предишния сезон обаче артилеристите отпаднаха от Лига Европа от Спортинг Лисабон.
Пълен чоп за осминафиналите в Шампионска лига:
Порто – Арсенал
Наполи – Барселона
ПСЖ – Реал Сосиедад
Интер – Атлетико Мадрид
ПСВ Айндховен – Борусия Дортмунд
Лацио – Байерн
Копенхаген – Манчестър Сити
Лайпциг – Реал Мадрид

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР