Жребият за новия сезон в Първа професионална лига бе изтеглен

...
Жребият за новия сезон в Първа професионална лига бе изтеглен
Коментари Харесай

Ботев /Вр/ гостува на Черно море във Варна в първия кръг в елита

Жребият за новия сезон в Първа професионална лига бе изтеглен по-рано през днешния ден на публична гала в новата база на националния тим в Бояна. Първият противник на Ботев /Вр/ през новия сезон в елита ще е Черно море, като дуелът ще е във Варна. На тегленето на жребия участва и кметът на Враца Калин Каменов.
Шампионът Лудогорец е хазаин на Етър, а носителят на Купата на България Славия излиза против Берое на стадион "Васил Левски ". Верея - Септември, Витоша (Бистрица) - Дунав и Черно море - Ботев (Враца), са останалите мачове от първия кръг.
На вчерашното съвещание на Изпълкома президентът на БФС Борислав Михайлов удостовери, че форматът на шампионата остава неизменен. Съставът на Първа лига още веднъж ще е от 14 тима. Единственият дилетант е Ботев (Враца), който завоюва директна промоция за елита, завършвайки преди всичко във Втора лига. Врачани сменят Пирин (Благоевград), който изпадна след бараж с Витоша (Бистрица).
Сезонът започва публично на 20 юли, а последните мачове за календарната 2018 година ще се играят на 17 декември. Пролетният дял се възобновява на 9 февруари с четвъртфиналите за Купата на България. Плейофите след постоянния сезон започват на 29 март и свършват на 30 май, а баражите сред тимовете от Първа лига и Втора лига ще завършат на 2 юни. Финалът за Купата на България пък ще се играе на стадион "Васил Левски " на 15 май.

Първа професионална лига, I-ви кръг, сезон 2018/2019:
ЦСКА-София - Локомотив (Пловдив)
Славия - Берое
Лудогорец - Етър
Верея - Септември
Витоша (Бистрица) - Дунав
Ботев (Пловдив) - Левски
Черно море - Ботев (Враца)
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР