Жребият за груповата фаза на Мондиал 2022 в Катар ще

...
Жребият за груповата фаза на Мондиал 2022 в Катар ще
Коментари Харесай

Жребият за Мондиал 2022 ще бъде отложен с два месеца

Жребият за груповата фаза на Мондиал 2022 в Катар ще бъде отсрочен с два месеца, откакто ФИФА пренасрочи квалификационните плейофи за шампионата, оповестява АП.Световната централа разгласи, че отсрочва междуконтиненталния плейоф от четири тима от март 2022-а до юни същата година, поради измененията в календара, породени от пандемията от ковид.

Тегленето на жребия беше планувано за април 2022 година, евентуално в Доха. Най-ранният вид в този момент е през юни. Мондиал 2022 ще се организира от 21 ноември до 18 декември.

Междуконтиненталният плейоф включва по един тим от всяка от четирите конфедерации: Азия, КОНКАКАФ на Северна Америка, КОНМЕБОЛ на Южна Америка и Океания. Два тима се класират за международните финали.  Повече от 1100 чиновници, участващи в подготовката на Мондиал 2022, са с ковид
УЕФА също има собствен плейоф с 12 тима, плануван през март 2022-а, с цел да се решат три места. В Африка няма плейофен кръг.

Квалификациите за Мондиал 2022 в Южна Америка и Азия изостават от графика, откакто мачовете през март и юни бяха отсрочени. Южноамериканските квалификации би трябвало да възобновят през септември, а в Азия - през октомври.

ФИФА също утвърди ново тестово съревнование за уредниците на Катар, в което ще вземат участие 22 арабски страни.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР