Жребият отреди Димитър Кузманов да започне участието си на квалификациите

...
Жребият отреди Димитър Кузманов да започне участието си на квалификациите
Коментари Харесай

Съперниците на българите в квалификациите на US Open: Какво да очакваме?


Жребият отреди Димитър Кузманов да стартира присъединяване си на квалификациите на US Open против международният №173 Лука Нарди .

19-годишнит италианец стигна до рекордния си ранкинг №167 единствено преди месец след поредност от мощни резултати в Чалънджър Тура. Спечели два шампионата от тази категория (Форли и Лугано), като и двата бяха на твърди кортове – точно това е и обичаната му настилка. Най-силният му удар е форхендът. Стигна до полуфинал в Барлета и четвърт в Сплит на клей.

Тийнейджърът има победи над познати имена като Рикардас Беранкис, Джанлука Магер и Мариус Копил, само че на равнище ATP към момента не може да запише победа в съществена скица. През този сезон той изигра два мача при най-хубавите и отстъпи с 4-6 4-6 на Камерън Нори в Рим и с 2-6 1-6 на Пабло Кареньо Буста в Хамбург.

Двамата с Кузманов не са се срещали досега.

Първата ни ракета при дамите стартира акцията си против №209 Альона Болсова.

24-годишната испанка е стигала до №88 на сингъл, а на двойки сега е №85 в света. През 2022 се подвизава главно в ITF Тура. Последният ѝ по-забележим триумф на равнище WTA пристигна, когато през октомври 2021 съумя да стигне осминафинал на WTA 250 шампионата в Курмайор след победа над Су-Вей Хсие.

Бе доста покрай влизане в главната скица на Australian Open ’22, където отстъпи на Виктория Кузмова в третия кръг на пресявките. През 2019, когато дебютира в топ 100, игра четвърти кръг на Ролан Гарос и втори на US Open. Година по-късно още веднъж прескочи първия стадий в Ню Йорк.

Двете с Томова са играли един път между тях през 2015. Тогава българката записа безапелационен триумф на ITF 25 шампионата в София с 6-0 6-2.

Другата ни представителка при дамите, Изабелла Шиникова, излиза против №119 Кристина Букса .

Също като Болосва, Букса е родена в Молдова, само че се мести в Испания като дребна и получава локално поданство. 24-годишната състезателка се намира на рекордния си ранкинг, откакто неколкократно мина квалификациите на шампионати на равнище WTA през 2022.

Тя стартира годината мощно с класирането за първия кръг на Australian Open, след което доближи втори кръг на WTA 250 шампионата в Лион. Пребори се за място в главната скица и на Ролан Гарос, където в откриващия си мач взе сет на Беатрис Хадад Мая.

Последва първи кръг в Нотингам и втори в Лозана. Американското ѝ лято досега също не се развива зле – испанката се класира за главните схеми на шампионатите във Вашингтон и Торонто (WTA 1000), след което бе покрай полуфинал на конкуренцията с награден фонд 60 хиляди $ в Бронкс, Ню Йорк.

Любимата ѝ настилка е тревата, само че не е стигала до главната скица на „ мейджър “ единствено на Уимбълдън.

Двете не са се срещали до момента.

Докато Кузманов и Томова излизат на корта по-скоро като любимци, задачата пред Шиникова няма да бъде по никакъв начин лека. Вижте по кое време са срещите им ТУК .
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР