Жонглиране с 4 малки топки върху клавишите на кийборд в

...
Жонглиране с 4 малки топки върху клавишите на кийборд в
Коментари Харесай

Приятели на Чаплин показват La Comedia в НДК

Жонглиране с 4 дребни топки върху клавишите на кийборд в такта на фамозни мелодии е единствено един от ефектните етюди, които известната циркова актриса Алина Плачкова ще покаже в първия авторски театър на дуо Плачкови за България, наименуван „ Ла Комедия “ (La Comedia).

Половинката от тандема, която е с френско-белгийски генезис, само че е родена в Дания, е наследница на 7 генерации актьори и единствената жена в света, която извършва този номер. Нейният сътрудник и брачен партньор, българинът Стефан Плачков, е занаятчия на спорта по акробатика, само че от четвърт век се изявява с Алина по най-известните подиуми на близо 50 страни по света.

Играл е в цирк „ Балкански “ и „ Сирк дьо Солей “. Отскоро фамилията се е открило в София и ще показа премиерно „ Ла Комедия “ на 27, 29 септември, 3, 4, 5 и 18 октомври в Нов спектакъл – НДК. Тогава за пръв път дуетът ще се трансформира в трио на сцената, защото в спектаклите се включва и 14-годишният наследник Саша Плачков.

Артистите дефинират „ Ла Комедия “ като комедиен физически спектакъл, включващ всички способи на нямото кино, мобилизиращи мимиката и тялото, пантомима, балет, циркови умения, клоунада, типичен скечове, мултимедия и други Кръстник на този неповторим род е pr спецът проф. Любомир Стойков, който по-рано през днешния ден срещна Плачкови с представители на родните медии.

Спектакълът е за пътя на една жена към реализиране на фантазиите й да е на сцената и за намирането на същинската обич. Вдъхновен е от Виктория Чаплин – най-малката щерка на великия Чарли Чаплин, и нейния брачен партньор Жан-Батист Тиери, отдавнашни другари и огромни фенове на изкуството на дуото. Прадядото на Алина Джордж Дейвис се е снимал с Чаплин във кино лентата „ Циркът “, партнирал си е и с Бъстър Кийтън. Очаква се Виктория също да пристигна за някое от идващите представления на Алина и компания в НДК.

Стефан Плачков е приключил Цирковото учебно заведение в Москва и получава дипломата си с грамота от самия Юрий Никулин.

Той е познавач по жонглиране, свободно балансиране върху стълба, въртене на кубове, комедия. Участвал е като съветник в реализацията на високобюджетен мюзикъл на Бродуей – „ Пипин “ (2015), отличен с премия „ Тони “. Алина Плачкова има златен орден от Международния цирков фестивал в Париж – „ Циркът на бъдещето”, както и от цирковите фестивали в Рим и Берлин. Тя е виртуоз в музикалното жонглиране и акробатичния балет. Сред сцените, на които се е изявявала, са „ Лидо “, „ Мулен Руж “, „ Фоли Бержер.

Алина и Стефан са дружно от 24 години, в цирк „ Кроне “ в Мюнхен се влюбват един в различен от пръв взор, само че след двайсетина дни трупите им отпътуват в разнообразни направления. Българинът праща на своята годеница писмо на съветски език, в което й прави предложение за сватба. То обикаля през няколко страни, до момента в който бъде преведено от бабата на актрисата, а месец и половина по-късно Стефан получава по пощата нейния позитивен отговор. Синът им Саша към този момент не счита да продължава фамилната традиция: той се увлича по палеонтология, сладкарство и в бъдеще се вижда вероятно като сценичен артист.

Източник и Снимка: Monitor
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР