Johnson&Johnson придоби Abiomed, световен лидер в технологиите за сърдечна, белодробна

...
Johnson&Johnson придоби Abiomed, световен лидер в технологиите за сърдечна, белодробна
Коментари Харесай

Johnson&Johnson придоби лидер в технологиите за сърдечна, белодробна и бъбречна поддръжка

Johnson&Johnson закупи Abiomed, международен водач в технологиите за сърдечна, белодробна и бъбречна поддръжка, за повече от 16,6 млрд. долара (16,7 млрд. евро), предава eleconomista.es. Компанията разгласи, че ще заплати по $380 на акция на Abiomed в брой и че акционерите на Abiomed ще могат да получат до спомагателни $35 на акция, в случай че бъдат изпълнени избрани цели.

Сделката консолидира позицията на Johnson&Johnson MedTech в сегмента на сърдечно-съдовите грижи. Сърдечно-съдовите болести са причина номер едно за гибел през днешния ден. Abiomed от своя страна е пионер в пазара на сърдечно-съдови медицински технологии с неповторимо портфолио за лекуване на коронарна артериална болест и сърдечна непълнота.

" Добавянето на Abiomed е значима стъпка в осъществяването на нашите стратегически цели и нашата визия за новия Johnson&Johnson, фокусиран върху фармацевтичната и здравната промишленост. Добавянето на Abiomed обезпечава стратегическа платформа за поощряване на новаторски лекувания при сърдечно-съдови болести и оказва помощ на повече пациенти по целия свят, като в същото време основава стойност за нашите акционери ", сподели изпълнителният шеф на Johnson&Johnson Хоакин Дуато.

Президентът и основен изпълнителен шеф на Abiomed Майкъл Р. Миноуг също приветства покупката. " Тази договорка ни свързва с организация, която споделя нашето мислене за слагане на пациентите преди всичко и основава незабавна стойност за нашите пациенти, клиенти, чиновници и акционери. Това ще ни разреши да използваме световния мащаб, комерсиалната мощ и клиничния опит на компанията, с цел да ускорим нашата задача да превърнем възобновяване на сърцето в международен стандарт на грижа ", сподели той.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР