Жлъчният мехур (жлъчка) е важен спомагателен орган, който има основна

...
Жлъчният мехур (жлъчка) е важен спомагателен орган, който има основна
Коментари Харесай

7 скрити симптома на рак на жлъчката!

Жлъчният мехур (жлъчка) е значим помощен орган, който има съществена функционалност да съхранява злобен сок, съдействуващ при храносмилането.

Много хора обаче не знаят това, до момента в който не усетят проблеми с нея.

Има признаци на рак на жлъчния мехур, за който би трябвало да сте наясно.

7 скрити признаци на рак на жлъчния мехур

1. Жълтеникав цвят на кожата

Жълтеницата много обезпокоителен сигнал. Ако забележите даже леки признаци на жълтеница, би трябвало неотложно да се консултирате с доктор.

Това може да значи, че имате чернодробни проблеми, само че за жалост това също е сигнал, че туморът може да се скрие в жлъчния мехур.

2. Редовна коремна болежка  

Често коремната болежка се възприема като проблем с храносмилането.

Ако дискомфортът обаче се усеща в горната дясна част на корема, може да става въпрос за проблеми с жлъчния мехур. Особено в случай че болката е остра.

3. Грипни симптоми 

Често при рака на жлъчния мехур има скрити признаци, които елементарно се бъркат с грипа. Става въпрос за гадене и повръщане. Във всеки случай е значимо да се консултирате с доктор в точния момент.

4. Постоянно чувство за подут корем  

Честото отичане също може да бъде прикрит признак на рак на жлъчния мехур.

 5. Жлъчни камъни 

Такова заболяване на жлъчния мехур може да алармира, че органът може да бъде обиден от рак. Ако в миналото сте имали камъни в жлъчката, тогава би трябвало да сте деликатни.

6. Нежелана загуба на тегло  

Ако не сте на диета и не се пробвате да отслабнете, а в това време непрестанно губите тегло – незабавно посетете доктор. Един от признаците е необикновена загуба на вкус.

7. Роднини са имали рак на жлъчния мехур.

Изследванията демонстрират, че ракът на жлъчния мехур има висок % приемственост. Ако в фамилията има такава болест, тогава рискът е висок. Добре е да се консултирате с доктор по-често./Zdrave.to

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР