Живял някога един цар, който много обичал всички растения и

...
Живял някога един цар, който много обичал всички растения и
Коментари Харесай

Тук си, за да дариш уханието си на света

Живял в миналото един цар, който доста обичал всички растения и цветя. Една вечер, когато таман се бил завърнал от дълъг път, решил да се разноски из градината край двореца. Помнел, че бил оставил точни нареждания на градинарите си по какъв начин да се грижат за всяко растение. Но какво било разочарованието му, когато разкрил, че дърветата, храстите и цветята, доста от които бил засадил със личните си ръце и за които се бил грижил самичък, умирали.

Натъжен, царят ги попитал какво им има. Дъбът му споделил, че умира, тъй като не можел да бъде висок като Бора. Борът агонизирал и се вайкал, задето не можел да ражда грозде като Лозата. Горе на асмата Лозата чезнела от злоба, че не можела да цъфти като Розата, а Розата плачела за това, че е лишена от силата на Дъба.

На царя също му се доплакало. Тогава, в най-отдалечения ъгъл на градината, видял голям брой цветя, разцъфтели във всевъзможни багри, изпълнени с живот и наслада.

Царят се доближил и открил, че фрезиите били по-свежи от всеки път.

- Как по този начин растете толкоз свежи, надалеч от водоскока и евентуално забравени от градинарите ми? - попитал той.

- Кой знае! - дали отговор цветята. - Ние постоянно сме предполагали, че когато ни посади, искаше да сме фрезии. Ако си желал Дъб или Роза, щеше тях да посадиш тук. Тогава взехме решение, че единственият метод да ти благодарим за живота, който ни даде, е да бъдем допустимо най-хубавите фрезии... И тъкмо това вършим.

Сега е твой ред. Тук си, с цел да дариш уханието си на света, в който си се родил. Просто се вгледай в себе си.

Разбери кой си и не го забравяй.

Няма опция да бъдеш различен човек.

Можеш да се радваш на това и да цъфтиш, оросяван от личната си любов, или можеш да повехнеш, самоосъждайки се да бъдеш нещо друго.

Ти решаваш.

из " Трите въпроса: Кой съм? Накъде отивам? С кого? " от Хорхе Букай

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР