Живял един фермер. Той имал магаре, което му служело вярно

...
Живял един фермер. Той имал магаре, което му служело вярно
Коментари Харесай

Една мъдра притча за трудностите в живота

 стъпала

Живял един фермер. Той имал магаре, което му служело правилно през целия си живот. Но един път заради нехайство магарето паднало в бунар и заревало ужасно, зовейки за помощ.

Когато фермерът доближил и видял какво е станало, се огорчил доста, тъй като магарето му било единствено едно.

Започнал фермерът да мисли какво да прави. Мислил, мислил и решил по този начин: „ Магарето ми към този момент е остаряло, съвсем е отслужил своето. А и кладенецът е съвсем пресъхнал – от дълго време смятах да го закопая. Няма по какъв начин да издърпам магарето, тъй че ще го закопая в кладенеца, а и когато почине, няма да има миризма на разложено. С времето ще си купя младо магаре, издръжливо “.

Фермерът взел лопата и почнал да зарива кладенеца. Когато схванал какво става, магарето почнало да реве мощно на своя магарешки си език. И внезапно замлъкнало. Хвърляйки още няколко лопати пръст, фермерът въпреки всичко решил да види за какво магарето мълчи.

Колко бил изумен от това, което видял! Всяка буца пръст, която попадала на гърба му, магарето изтърсвало и намествало под краката си. По този метод се издигало все по-нагоре и нагоре. Скоро под магарето се оказала толкоз доста земя, че можело да изскочи от кладенеца.

В живота на всеки от нас има доста компликации. Понякога те следват една след друга Но не трябва да ги възприемате като опит на живота да ви „ закопае “. Трудностите са стъпала. Трудностите с опит. А когато придобием опит, ставаме със стъпка по-нагоре в своето развиване.

Колкото и да ви е мъчно, каквито и тествания да ви е изпратил живота, в никакъв случай не се предавайте. Последвайте образеца на магарето: изтръскайте пръста и се повдигнете. Ако не спирате, то може да излезете и от най-дълбокия бунар.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР