Животозастраховането в България бележи впечатляващ подем, като най-голям принос за

...
Животозастраховането в България бележи впечатляващ подем, като най-голям принос за
Коментари Харесай

Слабо е разбирането за смисъла и ползите от застраховките като финансова подкрепа

Животозастраховането в България бележи впечатляващ напредък, като максимален принос за интензивното развиване имат застраховките „ Живот “, свързани с капиталов фонд. Сред аргументите за това са променената капиталова среда и търсене на по-изгодни други възможности за спестяванията, пандемията, която ни накара да осъзнаем какъв брой сме уязвими и да потърсим застрахователна отбрана.

Развитието и капацитетът на животозастраховането, изгодите, които носят на потребителите капиталовите животозастраховки и механизмите за ръководство на вложените от клиентите средства бяха измежду тематиките, коментирани от участниците в полемиката „ Застраховки „ Живот “ – отбрана и вложения “, проведена от Асоциацията на българските застрахователи и Bulgaria ON AIR на 10 април 2022 година

„ В развитите и животозастраховането има водеща позиция, да вземем за пример за Европа е към 56% от общия премиен доход. Разликата с България е осезаема, а съотношението назад – у нас делът на общото обезпечаване надвишава 80%. “ - уточни Владимир Савов, заместник-председател на Комисията за финансов контрол.

По време на полемиката участниците се сплотиха към мнението, че недостатъчнатаинформираност...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР