Животните не могат да говорят и това ни затруднява сериозно,

...
Животните не могат да говорят и това ни затруднява сериозно,
Коментари Харесай

Симптоми на дехидратация при домашните любимци

Животните не могат да приказват и това ни затруднява съществено, когато би трябвало да открием някакъв проблем, който те имат. При развъждането на домакински любим би трябвало да бъдем доста деликатни за смяна в държанието му, което постоянно огромният жокер за това по какъв начин се усеща нашият сателит. Дехидратация е постоянно срещан проблем при кучетата и котките, изключително в летните месеци, когато температурите се повишават, а те имат потребност от разходка. Невинаги към вас има място, където те могат да пият вода, а това може да докара до неприятности. Водата съставлява 70-80% от телесната маса на кучетата или котките, тъй че тя е извънредно значимо хранително вещество за поддържане на естествената клетъчна функционалност. Загубата на единствено 10% от общите телесни течности може да аргументи съществено заболяване.

Дехидратацията е диагноза, която постоянно се следи дружно с други болести, в това число бъбречни и чернодробни болести, инфекции, нарушавания на имунната система, рак и други Има доста клинични признаци на дехидратация при домашните любимци, в това число:

Летаргия. По-малко вода, която оказва помощ за естественото действие на клетките, води до по-уморен домакински любим и нетърпимост към извършения.

Намален вкус. Дехидратацията води до понижен приток на кръв към храносмилателния тракт, заради което в стомаха и червата се получава по-малко несъзнателно мускулно стесняване. Със забавянето на храносмилателния тракт има и понижен интерес към храненето.

Слаб метаболизъм. По-малкото употребявана вода или загубата на повече вода понижава размера и честотата на урината и фекалиите, защото влагата се резервира, с цел да помогне на тялото да продължи да действа.

Поведение за търсене на вода. Дехидратацията ще накара вашия домакински любим да търси вода, както от познати, по този начин и от непознати места, което може да съдържа отрови, инфекциозни организми или други евентуално рискови субстанции.

Лепкави, бледи венци. Когато се наблюдават венците на домашния любим, естественият външен тип би трябвало да бъде блестящо розов и мокър. Когато настъпи дехидратация, венците стават лепкави. Освен това, когато венците са мощно притиснати, с цел да изтласкат кръвта, времето за пълнене на капилярите се забавя.

Ако забележите някой от тези признаци, реагирайте незабавно. Осигурете чист, пресен източник на вода със стайна температура със същото равнище на непорочност, което пиете. Предотвратете достъпа на домашния любим до водоизточници, които евентуално имат микроорганизми или отрови, способни да причинят леко до тежко заболяване. Трябва да се заобикалят локви, неподвижни водоеми и контейнери. Ако обаче и това не оказва помощ, наложително потърсете ветеринар.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР