Животът с домашен любимец е невероятно уютен и приятен. Да

...
Животът с домашен любимец е невероятно уютен и приятен. Да
Коментари Харесай

Готови ли сте да осиновите котка?

Животът с домакински любим е необикновено комфортен и прелестен. Да се поставят грижи за друго живо създание краде от персоналното време, изисква изпитание и усърдие, само че се отплаща с неповторими преживявания, когато прибирането вкъщи е съпроводено с насладата на котето. То я показва по друг метод - мяука радостно, търка се в краката на своя обичан човек, който към този момент е вкъщи и даже препуска бясно из къщи от екстаз.

Всеки, който няма котка, само че е спохождан от мисли по какъв начин прекарва времето си в мъркаща компания е подготвен да си вземе вкъщи някои приказно пухкаво творение. Нужно е преди този момент единствено да си отговори на няколко въпроса, с цел да разберете подготвени ли сте да осиновите котка.

1. Ще стигне ли време за внимание към домашния любим? Не всички стопани си дават сметка, че с изключение на от храна, вода и разчистване на котешката тоалетна, котето се нуждае от време за игри, занимания и образование от стопанина. Малкият мъркащ домакински другар може да бъде благополучен единствено в случай че получава време и внимание от индивида, който го отглежда.

2. Финансова опция. Котката не изисква обилни инвестиции. Тези животни са дребни и не ядат доста, само че това не значи, че няма потребност от никакви финансови предвиждания за тях. Първоначалните инвестиции са по-значителни - в легло, играчки, съдчета за храна и вода, катерушки и здравни и естетически грижи.

 Грижи за котката

3. Щетите у дома - развъждането на котка постоянно е обвързвано с известни повреди и загуби в дома - счупена посуда, надраскани мебели, обилни вреди по цветята. Използването на отблъскващи спрейове постоянно е единствената отбрана против похода на котето към някои чупливи движимости вкъщи.

4. Чистота е едно от значимите неща, с което котките се отличават. Не обичат мръсотията и не търпят тоалетната им да не се почиства постоянно. Ако някой претендент за собственик на котка се гнуси да почиства отходното място на своя питомец, по-добре да се замисли дали ще се оправи с грижи за котето.

5. Нуждата от акомодация на дома за котка - нужна е метаморфоза на дома, с цел да побере котешките аксесоари - катерушки, легълце, място за тоалетната и купичките за храна и вода, които би трябвало да бъде непрекъснато разполагаем на котето. Прозорците също изискват обезопасяване за котето с мрежи или комарници за сигурността на домашния питомец.

6. Нужда от постоянна грижа - наличието онлайн създание, което се нуждае напълно от помощта на стопанина за храната, водата хигиената и здравето си, постанова ежедневно човешко наличие в жилището. При отсъстващи постоянно и дълготрайно от вкъщи си хора е належащо да се измисли вид, при който различен ще поеме отговорността и грижите за котето.

 Котка на обзор

7. Готовност за нарушение на нощната отмора - котките кардинално са нощни ловци и сред 4 и 6 часа търсят храната си. Дори в домашни условия котката следва повика на дивата природа и е дейна в ранните часове на деня. Стопанинът би трябвало да има подготвеност да бъде събуждан в най-сладкия сън.

Както се вижда животът с домакински мъркащ любим ще е премеждие всеки ден. Но пък е възхитителен и комфортен и си заслужава дребните неудобства.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР