Животът на Лау в Ша Тау Кок се е променил

...
Животът на Лау в Ша Тау Кок се е променил
Коментари Харесай

Бариерите падат в граничния град на Хонконг, тъй като Китай планира по-тесни връзки

Животът на Лау в Ша Тау Кок се е трансформирал малко за половин век. Но трансформацията примамва в дребното рибарско градче на границата на Хонконг с континентален Китай — част от зона с стеснен достъп, предопределена да защищава от мигранти и контрабандисти и затворена за множеството външни лица повече от 70 години.

От януари някои от Паянтовите улици на Ша Тау Кок са отворени за дребен брой туристи, защото управляващите в Хонконг и континентален Китай популяризират града като част от предстоящ взаимен център за туризъм и извършване на покупки, за който някои настояват, че в последна сметка ще притегли спомагателни 10 милиона гости годишно.

Лау, който продава сушена риба от сергия на пазара, се тормози от напора от любопитни гости. „ Те просто желаят да се огледат и надали купуват нещо “, сподели тя.

Отварянето на Sha Tau Kok акцентира по какъв начин Китай упорства за по-тясна икономическа интеграция с Хонконг, повече от средата на 50-те години годишен интервал, през който Китай и Обединеното кра...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР