Животът на Бъз Олдрин е изпълнен с невероятни приключения. През

...
Животът на Бъз Олдрин е изпълнен с невероятни приключения. През
Коментари Харесай

ОФИЦИАЛНО: Бъз Олдрин вече държи рекорда за най-възрастния човек, стъпил на Южния полюс!

Животът на Бъз Олдрин е изпълнен с невероятни завършения. През 1966 година като астронавт на борда на “Джемини 12 ” прави галактическа разходка. През 1969 година стъпва на Луната като астронавт от екипажа на “Аполо 11 ”. През 1996 година навлиза в морските дълбочини, с цел да посети останките от Титаник. През 1998 посещава Северния полюс.

А в този момент, през 2016 година, той съумява да стигне и Южния Полюс – кулминационната точка на неговите персонални достижения! Въпреки здравословните проблеми, които постановиха преждевременната му евакуация от Антарктида, американската Национална научна фондация призна неговия връх за най-възрастен човек, стъпил на Южния полюс!

Днес Бъз Олдрин е на 86 годишна възраст.

Истинската причина, заради която преди броени дни Олдрин се насочи към Южния полюс, е да изучи изискванията на Антарктида, които най-силно се приближават до тези на планетата Марс.

За страдание заради късия престой астронавтът не е съумял да обмени толкоз опит, колкото му се е желало, с учените, работещи в Антарктида.

“Започнах да чувствам дефицит на въздух, тъй че екипажът реши да ревизира виталните ми индикатори. След проучванията се откри, че имам течност в белите дробове и че равнищата ми на О2 са ниски, което е индикатор за височинна болест. Това накара екипажа да ме качи на идващия полет до МакМърдо и когато към този момент стигнах до морското ниво се почувствах доста по-добре. Не прекарах толкоз време с учените, колкото желаех, с цел да обсъдим проучванията, които вършат по отношение на Марс.  Моето посещаване беше кратко и трябваше да си потегли след няколко часа. Наистина се любувах на късия си престой в Антарктида с цел да видя по какъв начин би изглеждал животът на Марс ”, споделя той от болничната си стая за формалния Facebook акаунт.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР