Животът на Ангелина се преобръща за миг в навечерието на

...
Животът на Ангелина се преобръща за миг в навечерието на
Коментари Харесай

Живот, погълнат от пламъци: Жена, загубила съпруга си в пожар, се нуждае от помощ

Животът на Ангелина се прекатурва за момент в навечерието на Коледа през 2022 година, когато домът ѝ пламва през нощта. Неизвестно по какъв начин, само че пожарът потегля от спалнята, в която спи брачният партньор ѝ. Жената е в другата стая с внучката си.

„ Нямаше пламъци, само че имаше доста висока температура, от която косата ми изгоря. Опитах се да го подвигна, да го дърпам, само че не ми беше по силите. Той единствено сподели – бягай, бягай, спасявай детето “, спомня си Ангелина Джелебова.

Пламъците са обхванали целия покрив, заяви кореспондентът на bTV в района

Ангелина сграбчва седемгодишното дете и се измъкват през балкона на кухнята. Съседи паркират бус под терасата на първия етаж, където фамилията живее, тъй че двете съумяват да скочат на покрива му. Това ги избавя.
„ Точно предния ден – на 20 декември, празнувахме 40 години от сватбата. Изключително добър човек беше брачният партньор ми и доста ми е жалост за него “, споделя Ангелина Джелебова.

След пожара Ангелина остава единствено с облеклата на гърба си. Приятели я прибират и повече от година спи в къщите на познати и близки. Днес тези, които ѝ подават ръка, търсят други положителни хора, с цел да може 60-годишната жена най- след това да се върне в дома си.

Според тях дамата се е отоплявала с климатик и е мистерия какво е предизвикало случая

„ Дано този път ѝ оказват помощ. Една стая да си подреди, едвам има къде да се прибере. Аз просто… доста ми е мъчно да приказвам, тъй като тъкмо против Коледа да останеш на улицата и да загубиш и брачна половинка си, това  е огромна покруса “, споделя Пенка.

Съседите, най-вече възрастни хора , също оказват помощ, само че ремонтът не е по силите им. Ангелина също работи на минимална заплата. Общината и обществените отпуснали еднократна помощ, само че с цел да се възвърне изгорялото жилище има потребност от служащи и средства.

Сигналът е подаден малко след началото на образователните занятия – към 9:30 часа

„ Трябва да се събаря отначало, да се иззида и да се направи отначало. Не е по силите ни да създадем всичко това ние “, изяснява съседът Димитър Ангелов.

„ Тежка работа. Искаме да ѝ помогнем по някакъв метод, само че не знаем от кое място да стартираме “, отбелязва през сълзи и Жана Димитрова.

„ Много ми е свидно. Ще се веселя, в случай че могат хората да ми оказват помощ “, споделя и самата Ангелина Джелебова.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР