Животът на 70-годишната вдовица Румяна Дудолова от Бургас се превръща

...
Животът на 70-годишната вдовица Румяна Дудолова от Бургас се превръща
Коментари Харесай

Трагедията на вдовицата Румяна събра целия ѝ живот в кашони СНИМКИ

Животът на 70-годишната вдовица Румяна Дудолова от Бургас се трансформира в същински пъкъл преди 5 години, написа Флагман бг .

Като цяло дамата има злополучна орис, само че това което претърпява през последните години от живота си е същинско наказване свише.

За нея няма кой да се погрижи, оставена напълно сама да се бори против неправда, с каквато всеки елементарен човек би се сблъскал.

След дълги фамилни драми с брат й Станимир при делба на наследствена къща, намираща в сърцето на града, на ул. „ Оборище”, се стига до някакво съгласие, дотолкоз, че на мястото на къщата им съумяват да построят 4-етажна кооперация.

Румяна счита, че е заслужавала по-голяма част от новата постройка, тъй като тя се е грижила за майка им до последно, само че в последна сметка двамата поделят тъкмо по един етаж.

Румяна взима първия, а Станимир третият. По това време тя работи като корабен сътрудник, получава относително положителни приходи и съумява да сътвори относително скъпо и удобно жилище.

През 2015 година, когато към този момент е пенсионерка и счита, че е време за отмора, стартира жестокото вървене по тъгите.

Домът й потъва във вода в резултат на ремонтни действия от третия етаж.

2/3 от паркета е унищожен, одата е стигала до равнището на трапезната маса, а брат й, който в това време е определен и за домоуправител, нехае.

С него дефинитивно завърших положителните маниери, естествен диалог е неосъществим. Започнах да го осъждам, само че без триумф до ден сегашен, споделя Румяна

През 2019 година историята с наводнението се повтаря. Брат й още веднъж взема решение да прави ремонт на банята си и наводнява жилищата под него - на първия и втория етаж.

За неприятен шанс на Румяна единствено няколко дни откакто апокалипсисът от третия етаж е сподавен и водата се оттекла, ново цунами потапя жилището й.

Този път - нерегламентиран ремонт от втория етаж наводнява собствеността на бургазлийката.

Нов притежател на жилището на втория етаж взема решение да преустрои банята, тоалетната и килера в общо санитарно помещение. По думите на Румяна въпросният ремонт, грозящ целостта на постройката е довел до третата водна нещастието в жилището й.

„ Нито мога да продам парцела си в този тип и да се махна, нито мога да пребивавам в него. Стаите са барикадирани с мухлясали килими и облекла повече от 5 години.

Паркетът е тотално унищожен, а всичко бях постигнала сама с двете си ръце. Мъжът ми от дълго време умря, детето ми живее далеч”, споделя през сълзи дамата.

Влага и плесен за плъзнали по всички стени на жилището на Румяна, а съблюдаване на естествена хигиена е сложна задача. Румяна продължава да търси правата си, само че институциите я режат, тъй като няма застраховка, а всичко било в ръцете на управлението на етажната благосъстоятелност, т.е. в ръцете на брат й, който два пъти я наводнява, твърди бургазлийката.

Специалисти от ВиК са удостоверили, че водният проблем, най-големият, е породен от втория етаж поради огромното преустрояване. Със притежателя обаче не могат да стигнат до обикновено решение и отплата, тъй като той счита, че провалите не са по негова виновност.

„ Всеки си измива ръцете. Това трябвало да го реши етажната благосъстоятелност на блока, но като не стигаме до консенсус, какво да върша.

Колко писма съм писала до кмета, до РДНСК..Моето е покруса. Моето не е живот. Животът ми е събран в кашони, поболях се ", плаче Румяна и моли да й помогнем.









Снимки: Флагман бг
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР