Животът на 38-годишната родилка Господинка Господинова, която на 4 януари

...
Животът на 38-годишната родилка Господинка Господинова, която на 4 януари
Коментари Харесай

ВТОРИ ЖИВОТ: Спасиха транспортираната от Силистра 38-годишната родилка

Животът на 38-годишната родилка Господинка Господинова, която на 4 януари роди близнаци в МБАЛ-Силистра, само че получи затруднение и бе превозена с хеликоптер, а по-късно и със аероплан " Спартан " до София, е избавен. Това оповестиха от Александровска болница, където сега е настанена дамата.

Родилката към момента е в реанимация, само че единствено за по-интензивно наблюдаване. Тя към този момент не е на апаратно дишане, положението й е положително и се чака през идващите дни да бъде изписана.

В битката за спасяването на живота й се включиха лекари от четири лечебни заведения в София и Силистра.

На 4 януари Господинка става майка за повторно - този път на близнаци. След раждането обаче дамата получа затруднение и губи доста кръв. Медиците от МБАЛ-Силистра приканиха за помощ всички, които могат да дарят кръв за родилката.

На Йордановден по искане на Министерство на здравеопазването бе осъществена взаимна интервенция на Военноморските и Военновъздушните сили за здравната евакуация на 38-годишната родилка. Вертолет " Дофин " от състава на авиобаза " Чайка " във Варна транспортира дамата от Силистра до Балчик. След това тя бе качена на самолета " Спартан " от състава на 16-а авиационна база, който кацна в авиобаза " Враждебна ". На пистата кола за спешна помощ очакваше пациентката и тя бе превозена до " Майчин дом ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР