Животът може да е много стресиращ за животните, които прекарват

...
Животът може да е много стресиращ за животните, които прекарват
Коментари Харесай

Варшавски зоо парк ще лекува стрес при животните с канабис

Животът може да е доста стресиращ за животните, които прекарват времето си в зоо парка. С годините статистиката демонстрира, че не са единствени и всяко едно домашно животно може да изпита стрес, като включително влизат всички от кучета и котки до домашните коне. Интересен факт е, че личният състав на зоо парка във Варшава, Полша е направил един нов опит за инспекция на равнището на стрес на всяко едно животно.

Оказва се, че от всички точно трите африкански слона са жертва на най-високи равнища на стрес. За преодоляването на рисковите равнища ще се употребява концентрат от канабис. Според откривателите това е един добър вид за понижаване на напрежението по натурален метод, като един от главните детайли е точно канабиса.

Учените отказвали да употребяват медикаменти на фармацията и по тази причина посрещнали концепцията на един от ветеринарите като най-хубавата допустима. На този стадий зоо парка твърди, че всички три слона ще получат своите дози през хобитите си. Ще бъдат нужни най-малко две години в опити, преди да стане ясно дали канабисът оказва помощ за намаляването на напрежението при животните или не съумява да премине теста. Трябва да отбележим, че слоновете ще получат канабис под формата на концентрат, който няма да съдържа тетрахидоранабинол – виновен за лекото извисяване след приложимост на въпросния опиат.

Съставката с високо наличие на CBD е известна с облекчение и разпределяне на мускулите, само че без съществуването на известното психоактивно вещество. Това също по този начин се счита и за първия вероятен опит в историята на зоологията. Подобна процедура към този момент е прилагана върху други домашни любимци като кучета и коне, съгласно учените има сполучлив резултат. Програмата не се стреми да сътвори резултата на безгранична еуфория или да упоява слоновете. Почитателите на концепцията също ще бъдат разочаровани, тъй като животните няма да се радват на огромни цигари или големи количества, всеки един един от възпитателите ще слага дребни количества в хобата на слона на къси шпации.

Идеята за този тест идва в вярното време, изключително откакто слоновете претърпяват меланхолия и тъгуват за загубата на един от мъжките слонове. За запазването на здравето и съществуването на слоновете, които явно могат да се депресират и стресират до много високи равнища, може да докара до загуба на животните. Първият тест, съгласно Варшваския зоо парк, към този момент е извършен върху слоницата Федерика. Като количество дозата е конска и екипът занапред ще следи смяната на настроението, а едвам по-късно има намерение да продължи тестванията и с други животни. При възможен триумф се чака и останалите животни да получават несъмнено количество.

Заглавна фотография: By Mister-E – Angry elephant ears, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=22613018

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР