Животът минава мигновено: вчера може да сте седяли на бюрото

...
Животът минава мигновено: вчера може да сте седяли на бюрото
Коментари Харесай

Странни неща се случват с телата ни след 40 години и всеки трябва да знае за тях

Животът минава незабавно: през вчерашния ден може да сте седяли на бюрото си, а в близко бъдеще да се готвите да гледате внуците си. Това не значи, че би трябвало изцяло да се сбогувате с младостта, само че би трябвало да имате поради няколко неща.
Човешкото тяло е необикновено и ни изненадва още веднъж и още веднъж. Понякога изненадите са неприятни и е по-добре да ги знаете за тях авансово. Какво да чакаме от тялото си след 40, вижте в селекцията по-долу.

1. Височината на гласа се трансформира
Изследователи от Югозападния медицински център на Тексаския университет означават, че с напредването на възрастта нашите гласни струни отслабват, изтъняват и губят разтегливост. В резултат на това гласът може да стане по-висок при мъжете и по-нисък при дамите. И двата пола може също да виждат, че гласовете им губят силата си. Най-често сходни промени, свързани с възрастта, засягат тези хора, които е трябвало да приказват или пеят доста.

2. Кожата губи своята разтегливост
С възрастта количеството мазнини в региона на лицето понижава, съгласно представители на Harvard Medical School. Ако преди лицето е изглеждало безпрепятствено, свежо и еластично, то след 40 стартира да "увисва " и да се покрива с бръчки.

3. Намалява мускулната маса
Тези, които са достигнали 40 години, ще би трябвало да се оправят с следствията от такова събитие като саркопения - загуба на мускулна маса и мощ. Според учените мъжете са склонни да губят 3-5% от мускулната маса на всяко десетилетие, започвайки от 30-годишна възраст.
„ Това заболяване в действителност стартира на 30, само че заради бавното му протичане няма да забележите резултатите му, до момента в който не навършите 40 “, сподели изпълнителният шеф на USA Rx Крис Райли.

4. Хормоналният декор се трансформира
С възрастта едно от най-честите недоволства е обвързвано с понижаване на либидото. Това може да се дължи на хормонални промени, които стартират към 40-годишна възраст както при мъжете (понижени равнища на тестостерон), по този начин и при дамите (понижени равнища на естроген и тестостерон). Освен проблеми с либидото могат да се следят и мъчно заспиване и намаляване, нервност и тревога. А също и "мозъчна мъгла ", или "синдром на облачната глава ", при който има компликации с концентрацията, забравяне и комплициране. За да избегнете сходни неприятни последствия, доктор Минди Пелц поучава да преразгледате метода си на живот: да измененията диетата си и да се научите по какъв начин да се справяте със напрежението.

5. Косата стартира да изтънява
Според изследване, оповестено в Journal of the American Academy of Dermatology, загубата на коса с възрастта заплашва освен мъжете, само че и дамите. Приблизително 40% от нежния пол ще се сблъскат със забележима загуба на коса, откакто са минали петдесетте си години. Но даже тези щастливци, които ще губят по 50–100 косъма дневно, което е норма, ще им отнеме повече време, с цел да им пораснат нови.

6. По-лоша когнитивна функционалност
Според изследване, оповестено в British Medical Journal, когнитивните (умствени) функционалности, които включват паметта и вниманието, понижават с 3.6% от 40-годишна възраст.

7. Промените настъпват на клетъчно равнище
С напредването на възрастта нашите кафези остаряват, стопират да работят вярно или умират. И значима роля тук играят митохондриите – „ електростанциите “ на клетката. Тяхното изхабяване може директно да повлияе на способността на клетките да действат на оптимално равнище, което води до утежняване на положението на организма. От непрекъсната отмалялост до отслабена имунна система, съгласно Ноел Рийд, доктор. В същото време обвързваните с възрастта неуспехи в работата на митохондриите и тяхното заличаване могат да бъдат забавени посредством спортуване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР