„Животът изисква движение“ бил казал преди доста години Аристотел, въпреки

...
„Животът изисква движение“ бил казал преди доста години Аристотел, въпреки
Коментари Харесай

Движението ни прави щастливи и по-умни

Животът изисква придвижване “ бил споделил преди много години Аристотел, макар че нямаме директни доказателства дали това в действителност се е случило, а и няма по какъв начин да го попитаме. И въпреки всичко, даже и да не го е споделил той, това не прави казаното по-малко правилно – животът фактически изисква придвижване, както прочувствено и интелектуално, по този начин и чисто физически. Понякога физическото придвижване е това, което ни оказва помощ да мръднем малко напред и в другите връзки, а всеки, който най-малко веднъж е бил под стрес, знае, че двигателната интензивност може да те избави от всевъзможни прочувствени тегоби и даже от по този начин публикувания в последните години бърнаут.

Разбира се, няма потребност всички едвам да си носим душите от стрес, с цел да стартираме да се движим повече. Превенцията, както историята е посочила, е по-добрият метод да се оправим със напрежението, по тази причина и интензивният метод на живот е добре да се трансформира в дълготрайна и всекидневна цел. 10 000 крачки дневно или изкачването на стълбите на блока са дребни достижения, само че те работят с струпване – след месец с такава интензивност ще се чувствате по-здрави, по-издръжливи и в по-добро въодушевление.

Ако не вярвате, ето ви това проучване, озаглавено „ Физически извършения за психологично здраве “, извършено от Ashish Sharma, M.D., Vishal Madaan, M.D. и Frederick D. Petty, M.D., Ph.D., които през 2006 година потвърждават, че физическата интензивност усъвършенства психологичното здраве, редуцирайки тревогата, депресията и неприятното въодушевление. В същото време придвижването ни оказва помощ да повишим самочувствието и когнитивните си функционалности, и облекчава признаците на обществена изолираност.

 d Yettel

И по този начин, към този момент въоръжени и с научни данни, не ни остава нищо друго с изключение на да вдигнем тези тела от леглата и диваните и да стартираме да ги движим. Ако в никакъв случай до момента не сте си задавали въпроса къде може човек да спортува навън, ние ще ви улесним – съвсем на всички места. Излизате на открито, където е намерено, и стартирате да спортувате! Парковете към този момент оферират чудесни алеи, по които може да се тича, скача, върви бързо, да се вършат извършения (включително и на по този начин наречените публични фитнеси). Витоша или другите планини из България също оферират доста варианти за физическа интензивност – в случай че си го поставите за цел, можете да се катерите по някой от витошките направления всяка седмица, а през лятото това е допустимо да се случи даже и в работен ден – преди или след края му.

А в случай че имате потребност от малко бутане, е тук, с цел да ви каже „ Смело напред “ и да ви поддържа в новите занимания. Новата дълготрайна акция на телекомуникационния оператор е ориентирана към хората, които желаят да стартират по-активен метод на живот. Мотото ѝ е „ Първа крачка от доста “, а в границите на акцията са ви приготвили и голям брой промоционални оферти, които в допълнение ще ви стимулират да спортувате навън.

Скорошно проучване, извършено от оператора, разкрива, че 33% от българските жители, които живеят интензивно, са присъединили технологиите в тренировките си и постоянно употребяват смарт часовници и приложения на смарт телефоните си, с цел да наблюдават основни витални индикатори. 77% от участниците в проучването, проведено в интервала май-юни 2022 година, признават, че технологиите им оказват помощ да реализират по-добри резултати, а за 91% технологиите са причина да бъдат по-често физически дейни.

По-интересното е, че нито един от участниците, които употребяват технологии по време на физическа интензивност, няма желание да спре да ги употребява. Напротив - 20% от респондентите споделят, че биха добавили нови устройства и технологии, с които да надградят спортните си достижения.

 d iStock/ Getty images/ Freepik

Това идва да ни покаже единствено едно – че технологиите са станали неотменна част от живота на дейния човек и можем единствено да се възползваме от тях, да не кажем, че даже е наложително да го създадем. С това може да стане елементарно без значение дали сте професионално спортуващи или го вършиме единствено за наслаждение и добра форма, тъй като в летните оферти на оператора има за всеки по нещо. От смарт часовници и аксесоари до специфични проекти, безграничен интернет за 6-месечен интервал или потребление на услугата multiSim.

Ако още не сте имали щастието да носите смарт часовник на ръката си, да знаете, че доста изпускате! Освен че ще знаете тъкмо какъв брой крачки да ден вършиме - в това число и тези от хола до кухнята и назад, ще имате достъп до информация от рода на изразходвани калории, изпити чаши вода, пулс, засищане на кръвта с О2 и какво ли още не. Освен това ще имате и прецизен план на качеството на съня с прецизен до секундата анализ на другите му етапи, а както несъмнено сте чували, сънят е основен фактор за здравето, тъй че е добре да му обръщате особено внимание.

Можете да разгледате на мира всички предложения на Yettel в акцията „ Смело напред “ и да изберете това, което пасва най-добре на метода ви на живот. Ако сте почитатели на трекинга и разходките, 6-месечният интернет с всички проекти Тотал и Тийн + ще са ви от изгода, с цел да слушате обичаните си подкасти или онлайн радио, до момента в който се разхождате из природата.

 d iStock/ Getty images/ Freepik

Смарт часовниците пък са за почитателите на следенето на основни витални индикатори и физическа интензивност денем. Освен красиви, те са и доста издръжливи и няма да ви изоставят, до момента в който вършиме утринния и вечерния си джогинг, а в случай че се забавите с придвижването, ще ви подсетят, че е време да се раздвижите. Разбира се, още по-яко е да слушаш музика, до момента в който спортуваш, тъй че прегледайте и безжичните слушалки в предложенията на.

А когато най-после сте си избрали и получили мечтаните аксесоари или услуги, знайте, че действително първата крачка към този момент сте я създали и в този момент ви остава единствено едно – да си сложите телефона в джоба или часовника – на ръката, и да излезете на открито, с цел да дадете на тялото си това, от което то има най-голяма потребност – придвижване и интензивност. А по-късно то ще ви се отплати със спокоен и първокласен сън и положително въодушевление. Толкова е просто!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР