Животът ежедневно ни изправя пред най-различни дилеми и понякога хората

...
Животът ежедневно ни изправя пред най-различни дилеми и понякога хората
Коментари Харесай

Един мъдър и ефективен начин за това как да направите правилния избор

Животът всекидневно ни изправя пред най-различни алтернативи и от време на време хората са склонни да прекарват дни в тежки разсъждения за това кой път да изберат. Bright Side ни предлага един сполучлив способ на американския експерт по междуличностни връзки Самюел МакКрий, който може да ви помогне във взимането на решение.

1. Най-напред вземете лист хартия и го адресирайте до себе си. След това направете един от изборите, които имате, и се пробвайте да разкажете по какъв начин се е трансформирал животът ви вследствие на взетото решение след - да речем - шест месеца. Напишете колкото можете по-подробно за новата обстановка. После сгънете листа и го запазете.

2. Направете същото с втори лист, само че този път с другия избор и това по какъв начин той е повлиял на живота ви. Опишете всичко в детайли и запазете листа.

3. След няколко дни вземете двата листа и ги прочетете. Как се почувствахте? Изглеждат ли ви идентични или харесвате единия вид повече? Сега към този момент имате база за съпоставяне и едно рамо при взимането на сложното решение.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР