Животът е пълен с изпитания. Как се справяме с тях

...
Животът е пълен с изпитания. Как се справяме с тях
Коментари Харесай

Магнезий - минерал за здравето на ума и тялото

Животът е цялостен с тествания. Как се оправяме с тях постоянно зависи от нашето богатство. Последното, от своя страна се въздейства от салдото на витамините и минералите в нашето тяло.

Проявите на отмалялост, липса на воля, липса на сила, разпръскване, главоболие и мускулна дисфункция са индикатори за недостиг на магнезий .

Магнезият е измежду най-важните минерали. Той е нужен за действието на нервната система. Той оказва въздействие над свиването на мускулите и усъвършенства структурата на костите. Магнезият успокоява нервната система и способства енергийния метаболизъм. Задоволявайки дневната дажба от този минерал, ние подобряваме настроението си и усилваме запасите от витална сила.

Как се демонстрира дефицитът на магнезий

Дефицит на магнезий

Човешкият организъм има потребност от 300-400 mg на ден магнезий. Тази взаимозависимост се дефинира от пол, възраст, хранене, както и от физическия и психическия стрес.

В стресови обстановки, при спортна интензивност и други натоварвания, потребността от магнезий може да се усили. Например, един състезател се нуждае от към 600 mg магнезий дневно.

Дефицитът на магнезий постоянно е разследване от стрес. Работата, персоналният живот, търсенето на баланс сред кариера и семейство, финансови проблеми, липса на сън и доста други фактори. Всички те могат да усилят потребността от този минерал.

При стрес се усилва отделянето на хормони - адреналин и норепинефрин. Това се отразява на отделянето на магнезий от клетките. Големи количества магнезий се отделят с урината. Стресът, физическият или умственият и магнезиевият недостиг са взаимно свързани. Липсата на магнезий усилва напрежението и способства за по-голямото обособяване на магнезий от тялото. Оказва се циничен кръг. При дефицит на магнезий, породен от стрес, е нужен спомагателен банкет на добавки с високо наличие на магнезий или добавки, съдържащи магнезий, в случай че е належащо.

Магнезий и спорт

Митохондриите, микроскопичните „ електроцентрали “, които създават сила. Тя се разпределя в клетките от човешкото тяло. Магнезият е изключително значим за енергийния метаболизъм в мускулите, в това число сърцето.

Професионалните спортисти са наясно с многото изгоди на магнезия. Магнезият има значима роля по пътя им към триумфа. По време на подготовка, заради нараснала мускулна работа и нараснало изпотяване, тялото интензивно изразходва магнезий. За да поддържат мускулната работа, след края на спортната интензивност, спортистите би трябвало да компенсират неналичието на магнезий и течности.

Тези, които се занимават със спорт, след края на интензивна подготовка, могат да одобряват добавка магнезий, в композиция с витамин В2. Допълнителният банкет на магнезий въздейства, върху възобновяване, след аеробни извършения и статични натоварвания.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР