Имате ли достатъчно застраховка живот? Как да разберем

...
Животът е непредсказуем. Никога не знаем какво ще се случи
Коментари Харесай

Животът е непредсказуем. Никога не знаем какво ще се случи след това и е важно да сте подготвени за всяка неприятна ситуация, която може да ви се случи. Един от най-важните начини да се погрижите за семейството си, ако се случи неочакваното, е да имате подходяща застраховка живот.

Но само защото имате покритие, това не означава непременно, че е достатъчно, за да запазите семейството е финансово осигурено, ако умрете. Възможно е да не сте получили достатъчно покритие, когато за първи път сте сключили полицата си, или обстоятелствата в живота ви може да са се променили, което е довело до необходимост от допълнително покритие.

Ето защо е разумна идея да прегледате текущата си животозастраховка покритие днес и се уверете, че все още е достатъчно.

Вземете безплатна оферта за застраховка живот онлайн сега.

Имате ли достатъчно застраховка живот? Как да разберете

Уверете се, че вашето семейство ще бъде обгрижено, ако починете, като предприемете следните стъпки.

Определете вашите нужди от животозастраховане

The Първата стъпка при определяне дали имате достатъчно животозастрахователно покритие е да изчислите вашите застрахователни нужди. Трябва да имате достатъчно застраховка живот, за да заместите доходите си за определен брой години, за да издържате семейството си, както и да платите всички разходи за погребение. Погледнете бюджета си и определете колко пари ще са необходими на вашето семейство, за да живее комфортно, ако вие умрете.

Трябва също така да оцените своите активи и пасиви. Вашите активи включват спестявания, инвестиции и пенсионни сметки, докато вашите пасиви включват непогасени дългове, като ипотека, заем за автомобил или салда по кредитни карти. Ако активите ви са достатъчни, за да покриете задълженията си и да се грижите за любимите си хора, може да не се нуждаете от допълнително животозастрахователно покритие.

Помислете за промени в живота

Промени в живота — като сключване на брак, да имате деца или да закупите жилище – може да повлияе на вашите нужди от животозастраховане. Ако сте преживели значителна промяна в живота си, от съществено значение е да прегледате застраховката си живот и да коригирате полицата си, ако е необходимо. Може да се наложи сумата на вашето покритие да се увеличи, за да се отчетат нови разходи като гледане на деца или ипотечни плащания.

Оценете текущото си животозастрахователно покритие

След това трябва да оцените текущата си животозастрахователна полица . Разгледайте сумата на вашето покритие и правилата и условията на полицата. Уверете се, че разбирате какво покрива вашата полица и колко ще изплати в случай на вашата смърт. Ако сумата на покритието не е достатъчно висока, можете да помислите за добавяне на допълнително покритие, като срочна или цяла животозастрахователна полица.

Заявете безплатна оферта за животозастраховане онлайн днес.

Говорете с лицензиран застрахователен агент

Ако не сте сигурни относно нуждите си от животозастраховане, работете с лицензиран застрахователен специалист може да бъде полезен. Те имат знанията и опита да оценят житейските ви обстоятелства и да ви помогнат да изберете правилното покритие за вашето семейство. Те също могат да ви помогнат да получите оферти от различни застрахователни компании, за да сравните полиците и техните разходи.

Долната линия

Застраховката живот е една от най-важните инвестиции, които можете да направите, ако имате близки, които разчитат на вас за финансова подкрепа. Горните стъпки могат да ви помогнат да определите правилното ниво на защита, за да осигурите бъдещето на вашето семейство.

Въпреки това обстоятелствата в живота се променят и вашето животозастрахователно покритие трябва да се промени с тях. Така че е от съществено значение да преглеждате полицата си редовно, за да сте сигурни, че все още осигурява покритието, от което се нуждаете. Може да отнеме малко повече време, но ще си струва спокойствието да знаете, че семейството ви ще се погрижи във ваше отсъствие.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР