Животът е достатъчно стресиращ, че да си създаваме допълнително напрежение.

...
Животът е достатъчно стресиращ, че да си създаваме допълнително напрежение.
Коментари Харесай

Сигурните признаци, че проваляме живота си, без дори да го осъзнаваме

Животът е задоволително стресиращ, че да си сътворяваме в допълнение напрежение. Въпреки това го вършим неумишлено. Ето някои сигурни признаци, че внасяте напрежение в всекидневието си, което напълно елементарно може да бъде преодоляно.

Отлагате подреждането/почистването на къщата.

Ако живеете измежду купища ненужни движимости, които като че ли ви задушават, е доста евентуално в действителност да започнете да се чувствате по този начин. Най-трудно е началото. Затова направете си график на дейностите и разпределете кой ден какво да свършите. Най-добре в обозримо бъдеще.

Заобиколени сте от хора, които ви натоварват.

Човекът е обществено създание. Всеки ден поддържате връзка с разнообразни хора – някои са по обвързване, други са по желание. Нека срещите по желание бъдат единствено с хора, които ви разтоварват и в чиято компания се чувствате себе си.

Потискате възприятията си.

Не потискайте нито насладата си, нито гнева си. Хората, които считат, че не е потребно да се демонстрират възприятията, са най-често страхливци. Да показваш ранимост и накърнимост, не е неприятна линия. Ако се радвате да видите някого, кажете му го. Ако ви харесва дрехата на някого, направете му комплимент. Ако някой ви ядосва или разочарова, не си мълчете. В днешно време искреността е все по-дефицитна стока. Ценете я, когато я срещнете.

Не можете да простите и да забравите.

Най-вредното е да се таят възприятията. Особено усеща на засегнатост, отчаяние. Повечето хора са злопаметни и това е една от най-честите спънки по пътя към щастието. Спрете да се самосъжалявате, пробвайте се да отсеете значимото от маловажното и продължете напред!

Сравнявате се с останалите.

Тази идея е авансово обречена. Няма по какъв начин да излезете победител в това начинание. Винаги ще сте по-малко хубави, по-малко богати, по-малко съумели, по-малко щастливи и така нататък Човекът е податлив да вижда непознатото злощастие като умалено и непознатото благополучие като пресилено. Не се заблуждавайте и бъдете реалисти. Ако сте здрави, в случай че имате покрив над главата си, в случай че има хора, които обичате и които ви обичат, в случай че сте сити, то вие имате задоволително учредения да се чувствате щастливи.

И не забравяйте – идеални хора няма! Колкото по-малко очаквате от другите, толкоз по-малко ще се разочаровате.

Цветелина Велчева

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР