Живите снукър легенди Джон Хигинс и Рони О'Съливан изиграха 18-ия

...
Живите снукър легенди Джон Хигинс и Рони О'Съливан изиграха 18-ия
Коментари Харесай

Хигинс размаза и О'Съливан и заслужено триумфира в Шампионата на играчите

Живите снукър митове Джон Хигинс и Рони О'Съливан изиграха 18-ия край между тях в борба за трофея от " Шампионата на играчите " и забележителният през седмицата шотландец надви с 10:3 и повече от справедливо приключи сушата си откъм ранкинг трофеи.

GRANITE.

Four-time world champion John Higgins has beaten Ronnie O'Sullivan 10-3 to win the Cazoo Players Championship!

It's his first ranking title in three years, conceding only four frames in the process
— World Snooker Tour (@WeAreWST)
Вълшебника от Уишоу бе разгромил с 6:0 Джордан Браун и Марк Селби, както и с 6:1 Кайрън Уилсън по пътя към последното ходило в шампионата, като даже Ракетата не можа да му окаже сериозна опозиция във връзка с интригата в резултата. Хигинс понижи изоставането си в директните конфликти със " съученика си " от популярния випуск '92 на 31-37 победи, а особено във финалите към този момент съотношението е 10-8 в интерес на Гения от Чигуел.
Топ премията от 125 000 паунда изцяло разумно попадна в банковата сметка на несъмнено най-величественият състезател през седмицата, който даже с 30 години професионален стаж зад тила си продължава да търси способи да усъвършенства играта си и точно смяна в техниката (приближаване на щеката до кюбола преди удар) го изведе до блестящото достижение. 31 ранкинг трофеи към този момент има Хигинс в невероятната си кариера, като не беше реализирал подобен триумф от 2018 година, когато завоюва Откритото състезание на Уелс.

За Рони финалът бе под номер 57 в ранкинг системата, изравявайки върха на Стивън Хендри, който пък се връща край зеленото сукно идната седмица в Откритото състезание на Гибралтар. О'Съливан загуби и четирите си мачове за трофеи през акцията досега, само че против Хигинс в такава форма нито един противник нямаше шансове, даже да не прави непредизвикани неточности на масата.

Хигинс поведе с 5:0 след две следващи тотални разчиствания, а след това Рони сподели майсторството си с топ брейка на шампионата - 144, който ще му обезпечи бонус от 10 хиляди паунда. При 6:2 двамата излязоха още веднъж във вечерната сесия, а превъзходството на Вълшебника от Уишоу продължи и той приключи по шампионски със сенчъри брейк от 121 точки.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР