Живите легенди Джими Уайт и Стивън Хендри ще се изправят

...
Живите легенди Джими Уайт и Стивън Хендри ще се изправят
Коментари Харесай

Мечтан полуфинал между Уайт и Хендри в Крусибъл!

Живите митове Джими Уайт и Стивън Хендри ще се изправят един против различен в полуфиналите на Световното състезание за ветерани, което се организира в шефилдския спектакъл " Крусибъл ".

До този желан сюжет се стигна, откакто защитаващият купата си от предходната година Уайт съкруши с 4:1 спечелилия в шампионата от 2017 година Питър Лайнс посредством три брейка от над 60 точки. Вихрушката загуби първия фрагментарен фрейм, само че след това се регистрира със серии от 79 и 62 за 2:1, а след това направи 41 от последните две червени нататък, в това число чудесна зелена за междинен джоб. След това " първенецът на народа " завърши разногласието посредством брейк от 66 и продължава да се надява за трета международна купа за ветерани.

GALLERY | Check out photos from the quarter-finals of the ROKiT Phones World Seniors Snooker Championship 2020 which...
Posted by on По-рано денем със същия резултат 4:1 Хендри отстрани Аарон Канаван, като можеше да завоюва и всичките разиграни пет фрейма. В откриващата партия той направи поредност от 60, само че пропусна лесна алена, след което първенецът от 2018 година Канаван открадна фрейма с две серии от 39 и 32 (разчистване). В последна сметка с брейкове от 75, 81 и 53 Хендри реализира значимата победа, а успеваемостта му при ударите за вкарване бе цели 95%.

Големите почитатели на снукъра помнят забележителното съревнование сред Хендри и Уайт през 90-те години на предишния век. Цели четири пъти те играха на финала на Световното състезание в " Крусибъл ", като, естествено, великият шотландец завоюва всичките четири конфликта. Вихрушката обаче завоюва последния им двубой в шефилдския " спектакъл на фантазиите " с 10:4 през 1998 година, както и първият с 13:12 през 1988-ма.

Другият полуфинал на Световното за ветерани ще се организира сред ирландците Кен Дохърти и Майкъл Джъдж. Дохърти съкруши Дарън Морган с 4:2 и се понрави с 91% успеваемост на ударите за вкарване, правейки и брейк от 80 в решителния фрейм.

Носителят на трофея от Шампионата на Обединеното кралство за ветерани Джъдж пък надделя с 4:1 Уейн Купър с топ серии от 59 и 48.

Дългоочакваният полуфинал е от 14, а от 16 е идващият мач от тази фаза сред Кен Дохърти и Майкъл Джъдж. Финалът е довечера от 21.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР