Живея между два свята – на медицината, където е страданието

...
Живея между два свята – на медицината, където е страданието
Коментари Харесай

„По тънката повърхност на леда“: Проф. Коларов за мъжкия прочит на женската душевност

Живея сред два свята – на медицината, където е страданието и болката , и на литературата, в която е фантазията и вярата. Това сподели в предаването „ Тази заран “ ревматологът проф. Златимир Коларов, който е и ръководител на съюза на пишещите лекари в България. Той неотдавна показа пред публиката новата си книга „ По тънката повърхнина на леда “.

„ Правя опит да видя душата на дамата през погледа на мъжа . Книгата е отдадена на дамите, с които ме срещна живота. Това допуска да са обичаните дами, само че тук стана дума за това, че дамите в живота на един мъж са доста повече от обичаните му дами – майката, двете баби, съученичките и така нататък “, изясни той.

Специална среща с носителя на " Букър " Георги Господинов

Лекарят-писател изясни, че през последните години е прочел няколко доста хубави книги, написани от дами за дами . Видял по какъв начин това се приема от тях и сложил пред себе си предизвикателство – да надгради това и да покаже противоположния взор за нещата.

„ Трудно е да се схванат дамите. В книгата има една изповед на юноша пред психолог – в нея той споделя, че не „ схваща дамите “, а психотерапевтът го поучава „ не ги разбирай, чувствай ги “. Когато ги почувстваме, ще ги разберем, само че не и напълно и изцяло “, изяснява още проф. Коларов.   

Министърът на културата Найден Тодоров подари своята книга „ Полъх от ангели “ с подпис на служебния министър председател

„ По тънката повърхнина на леда “ е 30-ата литературна книга на ревматолога, отвън тези монографиите с напълно здравно наличие.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР