Живеещият в Шарлотсвил световно известен американски писател криминалист Джон Гришам

...
Живеещият в Шарлотсвил световно известен американски писател криминалист Джон Гришам
Коментари Харесай

Живеещият в Шарлотсвил писател Джон Гришам заклейми расистите

Живеещият в Шарлотсвил международно прочут американски публицист криминалист Джон Гришам жигосах белите расистите, които проведоха трагично приключилото шествие в града предходната седмица, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки АП.

В публикация в списание "Тайм " Гришам написа, че неонацистите, скинхедите, куклуксклановците и други расисти и екстремисти, събрали се в Шарлотсвил в събота, са имали за цел "да предизвикат принуждение и да станат център на внимание ". Според писателя тези събития са посочили, че "мълчанието не е решение " пред "лицето на заплашването и омразата ".

Улиците на града още веднъж са тихи и физическите рани зарастват, само че "емоционалните рани изискват време ", с цел да бъдат преодолени, показва той. Една жена почина, а 19 души бяха ранени, когато кола се вряза съзнателно в голям брой от хора, събрали се на контрапротест против събирането на расистите. Това бе на-голямата колекция в Съединени американски щати на последователите на превъзходството на бялата раса от десетина години, отбелязва АП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР