Живеещи в местността Перчемлията край Варна сигнализираха, че пътят, по

...
Живеещи в местността Перчемлията край Варна сигнализираха, че пътят, по
Коментари Харесай

Живеещи във варненска местност сигнализират за опасен път, настояват за спешни мерки

Живеещи в местността Перчемлията край Варна алармираха, че пътят, по който стигат до домовете си, е рисков. Той граничи със необезопасен скален масив, от който падат каменни парчета. Хората нямат различен път към парцелите си.

В местността Перчемлията " живеят стотици фамилии. За да се приберат в домовете си, минават край рискова канара на сантиметри от пътя.

Хората споделят, че всеки ден рискуват живота си като минават оттова. Това ги принуждава да карат по-бързо, а по тесния път с лимитирана видимост това крие съществени опасности.

Жителите на Перчемлията споделят, че когато завали дъжд, се образуват водопади, които събарят камъни и дървета на пътя. Хората упорстват да се вземат незабавни ограничения за региона, преди да е станал случай.

От Община Варна обявиха, че не могат да решат казуса, тъй като рисковият сектор от пътя е предпазена частна държавна благосъстоятелност и е на територията на парк " Златни пясъци ".

Областният шеф Марио Смърков на собствен ред сподели, че пътят е общинска благосъстоятелност. И до момента в който двете администрация спорят чий е пътният сектор, живеещите в местността Перчемлията ще продължат да минават по него с риск за живота си.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР