Живеем във време, в което Европа вече не е континента

...
Живеем във време, в което Европа вече не е континента
Коментари Харесай

Зеленски: Европа вече не е континент на мира

" Живеем във време, в което Европа към този момент не е континента на мира “.

Това уточни президентът на Украйна Володимир Зеленски по време на изявлението си пред френските депутати, съобщи Агенция Франс Прес.

Зеленски дефинира съветския президент Владимир Путин като " общ зложелател " на страната му и Европа, и добави, че съветското навлизане в Украйна " е върнало нацизма в Европа ".

Днес той ще се срещне с президента на Съединени американски щати Джо Байдън, който разгласи нов пакет от 225 млн. $ оръжейна помощ за Украйна по време на честванията на 80-годишнината от съюзническия десант в Нормандия, съобщи Българска телеграфна агенция.
Това ще бъдат първите им диалози лице в лице, откогато Зеленски посети Вашингтон през декември предходната година, когато двамата се опитваха да преодолеят опълчването на републиканците в Конгреса на Съединени американски щати против отпущането на по-голяма помощ за Украйна.

Те ще се срещнат още веднъж и през идната седмица, на срещата на върха на страните от Г-7 в Италия, до момента в който богатите страни разискват въпроса за потреблението на съветските активи, замразени след нашествието, с цел да дават 50 милиарда $ помощи на Украйна.

Зеленски сподели пред Ройтерс предишния месец, че на западните страни лишава прекалено много време, с цел да вземат решения за отпущането на помощи на страната му.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР