Живеем във време, в което децата получават толкова много стимули

...
Живеем във време, в което децата получават толкова много стимули
Коментари Харесай

Защо е добре децата да скучаят

Живеем във време, в което децата получават толкоз доста тласъци от толкоз доста страни, че по някакъв метод сме привикнали те да са постоянно заети и съзнанието им постоянно да работи върху нещо.
Но в реалност фактът, че те не правят избрана активност или не се разсейват от външни тласъци, може да бъде нещо позитивно и належащо за тях. 
 5 неща, които вършат скучните хора 5 неща, които вършат скучните хора
Нормално е понякога да ви става скучно в дадена обстановка, само че не и непрекъснато, изключително в случай че се събирате с другари. Ако не се заб...
И тъкмо това е едно от преимуществата на децата да се отегчават: пространството и времето да мислят и да накарат своите неврони да работят. Скуката оказва помощ да се развие творчеството и автономността на децата, като им дава скъпото упражнение да търсят сами решения и други възможности, нещо, което ще бъде доста потребно в живота на възрастните.
През първите години от живота въображението е доста значима част от децата. Толкова доста, че съгласно изследване, което неотдавна споделихме, 98% от петгодишните са гении на въображението си. А знаете ли по кое време нашите деца упражняват въображението си? Точно, когато им всичко им омръзне и ги налегне скуката!
Какво можем да създадем, в случай че ни кажат, че им е скучно?
Ако пристигна този ден, когато децата ни ни кажат известната фраза: „ Скучно ми е “, не трябва да се стресираме или тормозим. Отегчението е положително за тях и както загатнах, това е фантастична опция да продължите да им помагате да развиват творчеството си.
 Как скуката изненадващо пречи на съня ни Как скуката изненадващо пречи на съня ни
Както се оказва, отегчението в къщата може да докара до това, което създателите на проучването назовават ​​отлагане преди лягане - прочут...
Ще реализираме това, като им предложим игри и действия, които подтикват въображението. 
По време на празниците най-вече можем да чуем по какъв начин децата ни споделят, че им е скучно, по тази причина можем и би трябвало да използваме тази опция, с цел да правим действия, свързани с природата - от разходка до планината или провинцията до образуване на активност в вкъщи по какъв начин да засадите цветя.
Така че, вместо да се тормозим да наситим децата си с планувани действия, с цел да не им омръзне, дано им позволим да имат тези „ скучни “ пространства, с цел да могат да продължат да употребяват въображението си и да развиват творчеството си, и че на следващия ден ще бъдат самостоятелни възрастни и със способността да търсят решения или други възможности на това, което им се показва.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР