Живеем в XXI век, когато медицината и фармацевтичното обслужване са

...
Живеем в XXI век, когато медицината и фармацевтичното обслужване са
Коментари Харесай

Плашеща статистика за жертвите на сезонния грип

Живеем в XXI век, когато медицината и фармацевтичното обслужване са на светлинни години от равнището, на което са били единствено преди 100 години. Въпреки това, неотдавна оповестени данни от Световната здравна организация (СЗО) разкриват в действителност стряскаща картина във връзка с жертвите от елементарния сезонен грип.

Статистиката до скоро сочеше, че смъртните случай, провокирани от грип, са към 250 000 в международен мащаб, като най-вече случаи се записват в разрастващите се страни, където опазването на здравето е на доста ниско равнище.

Новите данни на СЗО обаче демонстрират, че действителната численост на смъртни случаи е съвсем три пъти по-голяма - към 650 000 на година. Това, което е в действителност притеснително в тази статистика, е, че в действителност се обособяват две високорискови групи - тази на разрастващите се страни и тази на хората на над 70-годишна възраст.

Възрастните, които умират след дълго боледуване или затруднения при грип, са осем пъти повече от жертвите от липса на опазване на здравето в страните в Африка и Южна Азия. Между 50 и 100 души на всеки 100 000 на възраст над 70 години не съумяват да се излекуват от сезонен грип, което постоянно води до по-сериозни и смъртоносни болести.

Съветът на СЗО е да не се пропуща годишната ваксина срещу грип, изключително при дребни деца, бременни дами и възрастни, защото те са най-застрашени от затруднения.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР