“Живеем в сложно, трудно и тревожно време на постоянни войни

...
“Живеем в сложно, трудно и тревожно време на постоянни войни
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: България трябва да стои далеч от военния конфликт в Украйна

“Живеем в комплицирано, мъчно и обезпокоително време на непрекъснати войни и военни спорове. Нещо, което не се е случвало през последните близо 80 години. 
Войната в Украйна продължава трета поредна година и краят й не се вижда. Но, всички знаем, че това не е война Русия – Украйна. Това е боен конфликт на Русия и Америка на територията на Украйна. И България би трябвало да не взе участие в този конфликт по никакъв метод ”. Това споделя във видеообръщение във фейсбук ръководителят на ПГ на Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов.
Според него, България би трябвало да подкрепи политическите и дипломатическите старания за преустановяване на тази война и реализиране на обективен и дълготраен мир. 
“Категорично отхвърляме всяко решение и деяние, което може да въвлече България във война. Против сме и политиката на наказания и контрасанкции, от които пострадали са всички жители и цялата българска стопанска система. Ние сме за противопоставяне на милитаризацията на Черно море от страна на всички страни в района. Искаме това да бъде зона на мир и съдействие, а не на военно противоборство и война ”, споделя още Гуцанов.
Той се афишира и за опазване на опциите за взаимоотношение сред черноморските страни в сфери като търговията, превоза, туризма и енергетиката след края на военния спор и - нормализирането на връзките с Руската федерация.
Българска социалистическа партия – Обединена левица е за поредна отбрана на националните ни ползи в връзките с Република Северна Македония и отстояване на българските позиции пред нашите съдружници и сътрудници. Нито крачка обратно, тъй като който желае да е член на Европейски Съюз, би трябвало да съблюдава разпоредбите, счита Гуцанов.
Той показва, че приоритет за Българска социалистическа партия е реализиране на цялостно участие в Шенгенското пространство в най-кратки периоди без спомагателни условия, тъй като България от дълго време дава отговор на всички критерии.
“За нас е значимо да имаме разговор с всички страни – и на запад, и на изток. Диалог е основната дума! ”, обобщава лидерът на листите във Варна и Шумен.
В края на видеото той приканва:
Всичко това е допустимо с Българска социалистическа партия – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА.
На 27 октомври гласувайте с номер 28 в бюлетината.
Време е за решения!
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР