Живеем в общество, което се самоунищожава, което върви към собствения

...
Живеем в общество, което се самоунищожава, което върви към собствения
Коментари Харесай

Александър Морфов: Живеем в общество, което се самоунищожава

Живеем в общество, което се самоунищожава, което върви към личния си край. Единственото значимо нещо за множеството хора през днешния ден е да са готини и богати, нищо повече. " Да, това е началото на края. Не желая да съм неприятен оракул, само че е по този начин. Някои споделят, че това е просто краят на една ера, а не на човечеството изобщо, че идва нов свят, само че аз съм песимист. Защото съм тук и в този момент и виждам по какъв начин цялата тази сила се трансформира в нещо ужасяващо ". Това споделя режисьорът Александър Морфов в изявление пред латвийското издание nra.lv малко преди премиерата на представлението „ Тържеството “ по претекстове от от пиесата на Томас Винтерберг в Театър „ Даилес “ в Рига, представен от БГНЕС.

" Всички знаем – има секрети, които се прикриват, въпреки и да са обществени секрети, за връзките сред корпорациите и мафията. Те обаче в никакъв случай не признават тези връзки, тъй като цялата общественост ще разбере за това. Вярвам, че през днешния ден се разиграва една ужасяваща игра сред обществото и ръководещия хайлайф – всеки знае, че се случва нещо чудовищно, само че евентуално по инерция продължаваме да живеем, както до момента. Странно е, хората постоянно сами се успокояват, като си споделят – е, можеше да бъде и по-зле. Затова и не престават да избират все същите кретени, идиоти, нарушители даже. За страдание, това е месомелачка – никой не се е отървал жив и здрав, тъй като машината ги е смляла до гнила купчина. Онези, които се престрашават да приказват истината, или са унищожавани, или сами си предизвикват това, като се затварят в личната си черупка. Имам доста почтени другари, които влязоха в политиката, само че бързо напуснаха тази среда и повече не си демонстрираха носа. Защото този развой ги е унижил, даже унищожил ", сподели още Морфов.

Според него, живеем в общество, което се самоунищожава, което върви към личния си край. Единственото значимо нещо за множеството хора през днешния ден е да са готини и богати, нищо повече.

" Да, това е началото на края. Не желая да съм неприятен оракул, само че е по този начин. Някои споделят, че това е просто краят на една ера, а не на човечеството изобщо, че идва нов свят, само че аз съм песимист. Защото съм тук и в този момент и виждам по какъв начин цялата тази сила се трансформира в нещо ужасяващо. Има два разновидността – човек или носи тази същина по природа, или е програмиран. Човекът е несъвършено творение, несъмнено. Има главно предписание – човешките старания постоянно следват най-малкото противодействие. Човекът избира оня път, който е най-бърз, елементарен и преференциален. В нашето общество това се смята за обикновено, а не трябва. Хората са не запомнили качества като почтеност, почитание и други сходни, в този момент те се смятат за „ кухи”, въпреки и нашите предшественици да са ги намирали за значими ", сподели още режисьорът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР