Живеем в изключително динамичен и глобализиран свят, в който е

...
Живеем в изключително динамичен и глобализиран свят, в който е
Коментари Харесай

Суперсилите на интровертите

Живеем в извънредно динамичен и глобализиран свят, в който е мъчно някой да остане самичък със себе си. Има обаче хора, които са по-затворени в себе си, не са им нужни толкоз обществени контакти, обичат тишината и спокойствието. Такива са интровертите. Макар от време на време да са изолирани от останалите, това не би трябвало да е по този начин, тъй като те имат някои изключителни качества.

Слушане

Макар че интровертите постоянно предпочетат да бъдат по-отстрани, те съвсем постоянно знаят какво се случва в близост. Всъщност слушането е изключителна мощ в свят, в който нормално хората нямат самообладание да кажат своето мнение, без да чуят какво им приказват останалите.

Спокойствие

Вътрешно те могат да имат доста терзания, само че най-малко в очите на другите, интровертите нормално наподобяват спокойни и индиферентни. Способността да резервират хладнокръвие и да не избухват им оказва помощ в доста обстановки.

Писмена връзка

Писмената връзка от време на време е отличен метод за другарство, защото при нея не се работи първосигнално, а човек обмисля добре какво споделя. Възможността да споделяте добре в писмена форма несъмнено е преимущество в учебно заведение или в бизнеса.

Лоялност

Въпреки че може да им отнеме малко време, до момента в който вдигнат бариерите и позволен хора до себе си, тъй като се опасяват да не станат уязвими, интровертите са лоялни другари. Когато би трябвало да защитят непосредствен човек, естествената им въздържаност внезапно изчезва и те са подготвени на всичко, с цел да го поддържат.

Умение за наблюдаване на детайлите

Прекарайте време с интроверт и той ще запомни желаната от вас напитка и дали харесвате храната си пикантна или не. Също по този начин евентуално ще направи оня сладкиш, който му споменахте, че обожавате при предходната ви среща.

Независимост

Интровертите рядко се нуждаят от това някой да ги забавлява. Те биха си прекарали отлично с домашния любим, желана книга или пък страховит филм по малкия екран.

Способност да мислят, преди да приказват

Интровертите постоянно вършат пауза, с цел да формулират отговор. Те не работят прочувствено и избират да дадат логичен отговор, а не просто да кажат нещо.

Чувствителност

Чувствителността е една от чертите, които могат да дадат неприятна известност на интровертите, само че не би трябвало да е по този начин. Тя е показателна за настройката към другите и за емпатията.

Умение да ангажират вниманието

Когато интровертите приказват, другите слушат. Това, което те споделят, нормално е надълбоко и свястно, а не просто празни приказки.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР