Живеем в абсурдна ситуация, в която делът на приходите от

...
Живеем в абсурдна ситуация, в която делът на приходите от
Коментари Харесай

Димитър Манолов: България е квазиофшорна държава, това ни спъва за еврозоната

Живеем в неуместна обстановка, в която делът на приходите от налозите върху приходите на физическите лица е доста по-голям от този на облагата на стопанските субекти - този парадокс безусловно би трябвало да бъде ремонтиран,заяви президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов предNOVA news.

" Това, че колкото по-висок (приход) имаш, толкоз по-малък % ще даваш за налози и осигуровки, е нещо, което изрично би трябвало да бъде променено. Една от аргументите за отлагането на влизането в еврозоната е точно това. На никой не му трябват квазиофшорни страни, каквато сега е България. " - разяснява той.

По думите му следва сериозен диалог за бюджета.

" Твърде доста неща в границите на метода към него не са правилни, само че едно техническо държавно управление няма по какъв начин да предприеме различен метод. Неприемливо е покачването на ДДС-стойността. " - уточни Манолов.

Според него всички заплащания, които съставляват приход би трябвало да се покачат.

" Цели системи са незадоволително финансирани. Вътре има неприемливи подходи в приходната част. Считаме за недопустимо държавните предприятия да бъдат декапитализирани, държавната благосъстоятелност би трябвало да е неприкосновена. В края на предходната година държавното управление усили приходите в поредност бюджетни системи. Правилно беше доколкото заплащането беше доста изостанало. Този метод обаче породи напрежение в останалите системи, които не са получили нарастване, те го чакат. Заетите в териториалните администрации да вземем за пример също би трябвало да получат растеж на възнагражденията. " - разяснява той.

Според него при пенсиите е настанало огромно комплициране, което няма по какъв начин да не продължи.

" МРЗ не може да остане на настоящето си равнище. Ще търсим метод да ремонтираме формулата, по която ще се дефинира минималната заплата, тъй като тя не е задоволително прецизна. Числото би трябвало да бъде доста по-високо от настоящия избран размер. " - безапелационен е Манолов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР