Живеем ден след ден, забързани, залисани, а дните ни се

...
Живеем ден след ден, забързани, залисани, а дните ни се
Коментари Харесай

Спрете да правите още сега тези неща, за да не съжалявате някой ден

Живеем ден след ден, забързани, залисани, а дните ни се нижат един след различен.
Може би от време на време обаче се случва нещо, което ни кара да излезем от удобната си зона – събитие, с което ориста си споделя: „ Спри. Помисли по какъв начин живееш и понижи оборотите. “ И въпреки неведнъж да одобряваме това като наказване, в случай че попитаме хора, които са претърпели огромни катаклизми, те биха ни споделили, че са признателни за тях. Че точно те са ги предиздвикали да се замислят, да създадат преоценка и да продължат напред – по-силни и по-добри. Водовъртежът на всекидневието въвлича всички ни и в него няма място за „ непотребни неща “ – като фантазии и упоритости. Замисляли ли сте се кои са нещата, които в случай че не спрете да вършиме в този момент, ще съжалявате в бъдеще?
Ето и някои от тях:

Не сте себе си 
За да се опитате да се впишете в обществото, би трябвало да спазвате някои неписани правила и правила. Ако погледнете група сътрудници от една компания, можете ясно да забележите, че те имат сходни ползи, жанр на обличане и т. н. Сякаш с цел да сте част от колектива, вие би трябвало да отговаряте на избрани условия. Но дали в действителност желаете това? Това ли е вашата мечтана работа? Тези ли са сътрудниците, които ви карат да отивате с въодушевление на работа? Може би просто сте склонни да играете роля и да бъдете на тази позиция поради положителното възнаграждение да вземем за пример. Но точно такива взаимни отстъпки могат да се трансфорат в причина за бърнаут след години. Потискането на същинските ви стремежи и неспособността да изразявате себе си след време може да се окаже причина за депресивни положения, тревога, раздразнителност и други по-леки или по-тежки душевен разстройства. 

Не цените това, което имате в момента 
Вечно се оплаквате, че нямате нищо, че не ви върви. Сравнявате се с другите и виждате, че в нищо не ви бива. Но до момента в който тези мисли владеят съзнанието ви, евентуално пропускате същински скъпото в живота – дребните триумфи на децата ви; благодарността на хората към вас; прелестния дом, който сами сте построили или пък доверието, което имат към вас сътрудниците ви в службата.  

Не следвате фантазиите си 
„ Времето ви е лимитирано, тъй че не го губете, живеейки живота на някой различен. Не се хващайте в клопката на догмата – което значи да живеете с резултатите от мисленето на други хора. Не позволявайте на шума от непознатите отзиви да заглуши личния ви интуиция. И най-важното, имайте смелостта да следвате сърцето и интуицията си. Те по някакъв метод към този момент знаят какъв в действителност желаете да станете. Всичко останало е второстепенно “ – Стив Джобс. Едва ли бихме могли да кажем това по-добре от този популярен бизнесмен и откривател. Най-голямото предизвикателство в живота е да откриете кои сте; второто най-голямо е да сте удовлетворени от това, което сте разкрили и да се възползвате от него. Не е нужно да чакате да бъдете определени от някого или пък ориста да ви подари мечтаната позиция. Можете да изберете сами. Ако работите на цялостен работен ден и имате семейство, в никакъв случай няма да имате задоволително време или пък да се радвате на „ идеалният миг “. Трябва да положите нужните старания и да отделите време за вас. Представете си какво можете да постигнете след 10 години, в случай че непрекъснато вършиме нещо за фантазията си. Дори не е нужно да прекарвате часове, правейки го; може да са няколко минути всеки ден. Всяко ваше деяние, колкото и малко да е, ще има своите последици. Дали те ще са положителни или отрицателни – зависи единствено от вас.

Отказвате се прекомерно бързо 
Към днешна дата може би сте привикнали всичко да е на един клик разстояние. Социалните мрежи и интернет трансформираха динамичността на работа, на взаимоотношения – и като цяло на целия живот. Да кажем, че сте гладни – с натискането на един бутон можете да получите това, което желаете, в случай че пък ви е скучно хващате телефона и незабавно получавате забавление. Но не мислете, че в живота всичко става толкоз бързо. Ако желаете да отслабнете, да получите мечтаната работа или пък да завършите образованието си, бъдете подготвени да положите съществени старания, да отделите време и да следвате нужните стъпки от този развой. Единственият метод да не стигнете там, където желаете е да се откажете! 

Не осъзнавате какъв брой добре изглеждате 
Ако имате навика да прекарвате доста време в обществените мрежи, сигурно сравнявате външния си тип с този на инфлуенсърите. Но не правете грешката да мислите, че единствено тъй като не изглеждате по този начин, вие не сте красиви. Преди време топмоделът Синди Крауфорд беше споделила: „ Дори и аз не наподобявам като Синди Крауфорд, когато се събудя. “ Не забравяйте, че „ работата “ на тези авторитетни интернет персони е точно да наподобяват добре. 

Посредствени сте 
Едва ли ще ви хареса да го чуете, само че посредствеността е най-бързият метод да се неуспехите в живота. Тук обаче не трябва да се вините, че сте „ несъвършени “. В последна сметка никой не е съвършен, само че всеки може да опита и да работи по усъвършенстването си. Но не се примирявайте. Нека посредствеността не ви служи за опрощение. Така се обричате да не постигнете нищо повече. Вероятно ще съжалявате за това след известно време. Животът се случва всеки ден, всеки момент и той е резултат от това, което вършиме. Опитайте се да не разчитате на другите хора. Научете се да бъдете виновни и съществени даже и към ежедневните си задания. Не попадайте в клопката на отрицателните мисли и оправданията. Запомнете – вие сте това, което мислите че сте! Ограничаващите мисли, които имате могат да подействат като „ стоп бутон “ на живота ви. Вместо: „ Аз съм ленив “; „ Винаги съм обезпокоен “;  „ Недостоен съм за обич “; „ Аз постоянно се отхвърлям “; „ Никога не мога да реализира това, което желая “, си кажете: „ Аз съм заслужен “; „ Мога да се оправя “; „ Гордея се със себе си “; „ Винаги имам избор “; „ Аз съм капитан на кораба на живота си “ и т. н.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР