Живеех в апартамент, който получих от баба ми. Много обичах

...
Живеех в апартамент, който получих от баба ми. Много обичах
Коментари Харесай

Моята любима баба успя да ми помогне даже от оня свят

Живеех в апартамент, който получих от баба ми. Много обичах баба си, тя ме възпита – родителите ми постоянно се мотаха по командировки. Но баба умря ненадейно за всички, за себе си също – просто една заран не се разсъни, въпреки вечерта да бе изцяло бодра. Никой не съумя да се сбогува, само че веднъж…
Погребахме я, аз встъпих в завещание, реалокирах се в нейния апартамент, започнах независим живот като студент. Родителите ми подариха остаряла кола, всичко останало си заработвах самичък – ремонтирах техника: монитори, телефони и така нататък Стигаше ми да си заплащам храната и сметките. И ето един ден се успах, бързах за университета и попаднах в злополука – изгубих надзор на хлъзгав сектор и си разруших колата, като си нараних ръката и трябваше да не помни за дълго ремонтирането на техника.

После майка ми се разболя толкоз съществено, че ни трябваха пари за комплицирана интервенция.
Взех си научен отпуск и отидох да работя в склада на един другар, с цел да оказа помощ някак си на мама. Но това не беше задоволително и тогава със фамилията взехме решение да продадем бабиния апартамент. Беше ми пъклен тъжно, идвах тук към този момент, седях посред стаята и дълго общувах с баба – разказвах за това по какъв начин ни завъртя живота, желаех амнистия, че не мога да спася жилището й. И легнах да дремя. А през нощта ми се присъни баба – тя седеше към старинна кръгла маса, в ъгъла й имаше огромна и красива саксия за цветя.

Баба с ръка се опита да реалокира саксията с цветето с ръка, само че не съумя, повика ме мен и когато започнах да движа тази саксия, се разсъниха.
Сънят беше толкоз явен, като същински. Отидох до масата, огледах я, не видях нищо, за всеки случай полях обичаното цвете на баба ми и отидох на работа.
Следващата нощ сънят се повтори с акуратност до елементи, единствено че в този момент баба по-настойчиво вдигаше саксията и укорително ме поглеждаше. Отново огледах масата, погледнах изпод и не открих нищо. Третият сън беше като предходните два – баба ми избутваше цветето от маса и внезапно саксията падна, разруши се, баба се усмихна и се разсъниха.

Изтичах до масата, подвигнах саксията и деликатно огледах плота. Видях, че в центъра му очевидно е подложен кръг от друга дървесина, повдигнах го с нож и видях отверстие, влизащо в крайници на масата. Обърнах масата и от отверстието се изсипа торбичка, в която имаше бижутерски декорации и златни монети.

След продажбата на всички съкровища парите стигнаха и за интервенция, и за моя втора употреба, само че хубава кола и не се наложи да продаваме жилището.

Сега всякога, когато влизам в жилището, приветствам баба си и й споделям благодаря.

Инфо: webmiastoto

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР