Живакът днес стига 26 градуса. Синоптиците казват, че днес отново

...
Живакът днес стига 26 градуса. Синоптиците казват, че днес отново
Коментари Харесай

Живакът днес стига 26 градуса

Живакът през днешния ден стига 26 градуса. Синоптиците споделят, че през днешния ден още веднъж ще е топъл ден.

Утре облачността ще е променлива, по-значителна над планинските региони и на обособени места там още веднъж ще превали.

Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър, който след обяд в Източна България ще се ориентира от изток-североизток. Максималните температури ще са сред 21° и 26°, в София – към 21°.

Атмосферното налягане ще се покачва и ще е близо до междинното за месеца.

По Черноморието ще доминира слънчево време. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър, който последователно ще се ориентира от север-североизток. Максималните температури ще са 18°-21°. Температурата на морската вода е 21°-22°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще е забележителна и тук-там в Рило-Родопската област ще превали дъжд, а над 2300 метра – сняг. Ще духа сдържан северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 14°, на 2000 метра – към 6°.

В сряда ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността. Северозападният вятър ще отслабне. Преобладаващите минимални температури ще бъдат сред 5° и 10°, а оптималните – сред 20° и 25°. В четвъртък ще бъде най-вече слънчево. Температурите ще се покачат.

Времето през октомври

Тази година през октомври се чака междинната месечна температура да бъде към и над нормата, която в равнините е сред 11 и 15 градуса. По високите полета – сред 10 и 13 градуса, в планинските региони – от 0 до 7 градуса.

Месечната сума на преваляванията в по-голямата част от страната ще бъде към и под нормата, която за югоизточните региони е сред 50 и 100 литра на квадратен метър. За останалите тя е сред 40 и 70 литра на квадратен метър.

В началото на октомври ще е слънчево и с по-високи температури от нормалните, само че в средата на десетдневието ще захладнее

През първите дни от месеца времето ще е умерено есенно, съвсем без превалявания. Ще е най-вече слънчево и с температури по-високи от нормалните. В средата на първото десетдневие през страната ще премине леден атмосферен фронт. От запад на изток облачността ще се усили и тук-там ще превали дъжд.

Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще нахлуе леден въздух и температурите ще се намалят. Има възможност след фронталното понижение на облачността минималните температури в котловините и по високите полета да се намалят доста, да са под 3 градуса и там ще се образуват първите есенни слани.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР