Жива верига в защита на свободата на словото организира АЕЖ

...
Жива верига в защита на свободата на словото организира АЕЖ
Коментари Харесай

Жива верига с транзистор пред БНР за свободата на словото

Жива верига в отбрана на свободата на словото провежда АЕЖ с апела " Да дадем сигнал ". Щафетата бе ситуирана от постройката на БНР на бул. " Драган Цанков " до Телевизионната кула. Символично протестиращите бяха застанали на десетина метра един от различен, като си предаваха и транзистор, по който трябваше да звучи стратегия " Хоризонт ". Идеята на пърформънса беше да стигне сигналът от първия до последния номер на участник в митинга.

Преди мероприятието от АЕЖ пуснаха сюжета в обществената мрежа с точни инструкции за участниците къде и по какъв начин да се подредят. " Може да вали, носете си чадъри - ще е по-ефектно с тях. Носете и плакати - даже лист А4 с надпис прави работа ", написа в напътствията, рапространени в обществената мрежа. Подробно се изяснява, че протестиращите ще се наредят през 10 метра и не би трябвало да слизат на платното, както и че няма да има речи.
 
 Протестът пред БНР БГНЕС

С номер на ревера и присъединяване в щафетата с транзистор се подреди и претендентът за общинар от Демократична България, към този момент освободен арбитър от Висш съдебен съвет, Методи Лалов. Той беше в компанията на репортера от БНР, отразяващ правосъдния сектор, Силвия Великова, която дружно с част от публицистите от БНР желаят оставката на управлението поради напън върху тях. Познатите лица от маршовете за правосъдната промяна също се подредиха до протестиращите публицисти - на митинга излязоха зелените Петко Ковачев и Борислав Сандов, както и Манол Глишев, и Евгений Дайнов. Освен от БНР във веригата на тротоара се включиха и сътрудници от други медии.

Наложи се в щафетата да се подредят и протестиращи жители, които не са публицисти, с цел да бъде попълнена броя 111 до последната точка от маршрута - Телевизионната кула. Символичният номер, който от АЕЖ са избрали по класацията на Репортери без граници, се падна на млада гражданка, която разгласи, че поддържа публицистите, тъй като също работи в публичния бранш.-->
 
 Протестът пред БНР БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР