Жив червей беше открит в мозъка на жена в Австралия

...
Жив червей беше открит в мозъка на жена в Австралия
Коментари Харесай

Лекари откриха 8-сантиметров жив червей в мозъка на жена при операция

Жив червей беше открит в мозъка на жена в Австралия предходната година, само че лекарите, избавили дамата, приказват в този момент за първи път, съобщи Ройтерс.

Пациентката е била призната поради недоволство от болки в корема, тресчица и кашлица. Насочват я към болничното заведение в Канбера, откакто има и загуба наизуст и меланхолия.  Това е наложило да й бъде направено проучване с ядрено-магнитен резонанс, с помощта на което лекарите са разкрили кръглия червей.

Лекарят експерт по инфекциозни заболявания доктор Санджая Сенанаяке разяснява, че в този ден и е бил извикан да даде съвет, до момента в който неврохирургът изважда 8-сантиметровия  паразит от мозъка на 64-годишната пациентка.

След интервенцията дамата е изписана, само че лекарите не престават да наблюдават положението ѝ.

Червеят Ophidascaris Robertsi нормално се среща в питони и не е бил документиран в хора преди.

„ Беше огромен потрес. Знаем, че в хората има паразити, които могат да доближат до мозъка. Те са ни известни, само че нещо толкоз огромно – 8-сантиметра и се гърчеше – това е невиждано за човек “, уточни доктор Санджая Сенанаяке.

Как този паразит е съумял да влезе в мозъка на дамата?

Учените считат, че е допустимо той да е попаднал в тялото ѝ, откакто е яла някакви растения, които набрала към дома си. Вероятно те са били нечисти с фекалии на змии, в които е имало ларви на паразитите. Според откривателите казусът илюстрира заплахата от предаването на заболявания и инфекции от животни на хора, защото местообитанията се припокриват от ден на ден и повече, както и рисковете, свързани с търсене на храна.

 
 
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР