Жителка на Правец е станала жертва на телефонна измама, съобщиха

...
Жителка на Правец е станала жертва на телефонна измама, съобщиха
Коментари Харесай

Баба остави в кофа за боклук близо 13 бона и злато на ало измамници в Правец

Жителка на Правец е станала жертва на телефонна машинация, оповестиха от полицията.
На 24 февруари 71-годишна жена алармирала, че е била излъгана за огромна сума пари и златни бижута.
Пострадалата разказала, че на домашния си телефон получила позвъняване, в което по отношение на нея били отправени закани и закани, като обаждащите се поискали пари, с цел да не ги осъществят.
В същото време на мобилния ѝ телефон се получило позвъняване от чужд, който се показал за „ контрольор Георгиев “. Мнимият служител на реда услужливо посъветвал стъписаната жена да извърши настояванията, да даде каквито пари и бижута има, като я успокоил, че с „ сътрудниците “ му наблюдават бандитите изкъсо.
В резултат на масираната офанзива на измамниците дамата оставила до кофата за отпадък на тротоара пред къщата си близо 13 000 лв., четири златни пръстена, златна гривна и златен наниз.
От спрелия малко по-късно пред адреса автомобил излязъл маскиран мъж, взел парите и бижутата, помахал и се отдръпнал в незнайна посока. Потърпевшата изчакала известно време и посетила персонално районното ръководство, където потърсила „ инсп. Георгиев “, вследствие на което схванала, че е станала жертва на машинация. По случая е формирано досъдебно произвеждане.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР