Жителите от района на Кресненското дефиле са събрали над 3000

...
Жителите от района на Кресненското дефиле са събрали над 3000
Коментари Харесай

С над 3000 подписа сдружение настоява за удължаване на АМ Струма



Жителите от региона на Кресненското дефиле са събрали над 3000 подписа, като упорстват за неотложно удължение на Автомагистрала Струма до разклона за Симитли и Банско. Искането към този момент е изпратено в Министерски съвет, министерствата на районното развиване, екологията, превоза, стопанска система, както и до организация " Пътна инфраструктура ". Това оповестяват от съдружие " Бъдеще за индивида, спорта и туризма в Кресненското дефиле ".

Подписката е вследствие на опасения от огромни тапи на стеснението преди разклона за Симитли и Банско, като колоните могат да стигнат и до тунела Железница.

Инициативата е подкрепена от общините Симитли, Кресна, Банско и Разлог, както и от " Българска асоциация на потърпевшите при произшествия ". От асоциацията считат, че в случай че остане сегашната организация на придвижване, има действителна заплахата от тежки произшествия.

Удължаването е елементарно осъществимо, показват от сдружението, тъй като става въпрос единствено за към 400 метра и няма потребност от комплицирани механически решения. За това трасе към този момент има определен реализатор и обезпечено финансиране.

Трасето може да е готово в границите на 3 месеца, без да се стопира придвижването , считат специалисти от БАЗК. Реализацията ще даде опция за делене на автомобилните потоци на този към Гърция и Предела, Разлог и Банско и към туристическите центрове по поречието на река Места. Така ще се избегне тапата, която се образува откакто български, румънски, сръбски, македонски и други туристи тръгнат към Гърция.

В подписката се упорства още за неотложно пускане на построяването на АМ  " Струма " от Кресна до Симитли по така наречен Източен вид - Г 10-50.

От Министерство на районното развиване Министерство на екологията, Министерство на превоза и Агенция " Пътна инфраструктура " са ускорили процедурите, след което пристигна и разрешението от Брюксел, показват още от сдружението.

Като умозаключение, те показват очаквания за неотложно създаване на трасето, за понижаване на злополуките и трафика.

Припомняме, че при започване на март на платното от Кулата към София отвън Кресненското дефиле по Източен вид - Г 10.50, като беше планувано да се работи и по второ трасе отвън дефилето в посока София-Кулата.

Допълнително, предходната година, изпратени до Министерски съвет, Европейската комисия, Бернската спогодба, Урсула фон дер Лайен, както и до четирима еврокомисари и българските евродепутати. В писма, които са придружавали подписката, е било разказана обстановката по Кресненското дефиле, където постоянно жителите на района са очевидци на произшествия.

На 1 април на строителните дейности на тунел " Железница " на Автомагистрала " Струма ".
 Започна строителството на сектора от Автомагистрала
Започна строителството на сектора от Автомагистрала " Струма " край Кресна

Протестиращи посрещнаха министър Иван Шишков
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР