Жителите на великотърновски градчета излязоха на протест заради планирано затваряне

...
Жителите на великотърновски градчета излязоха на протест заради планирано затваряне
Коментари Харесай

Жителите на Търново на протест, искат да си опазят РПУ-та

Жителите на великотърновски градчета излязоха на митинг поради планувано затваряне на районните полицейски ръководства в градовете Стражица и Полски Тръмбеш, заяви БГНЕС. Местните на засегнатите обитаеми места блокираха основни пътни артерии.

и да заявят своите претенции.

Хората упорстват да се запазят регионите ръководства, тъй като в случай че бъдат отстранени, те ще се усещат незащитени в местата по които живеят.

А концепцията на Министерство на вътрешните работи е те да бъдат превърнати само в полицейски участъц и, което ще понижи доста броя на чиновниците на реда на терен.

Още на 2 юни, бяха направени промени в Министерство на вътрешните работи, а точно превръщането на районните на Министерство на вътрешните работи в Стражица и Полски Тръмбеш в сектори .

В тази връзка, протестиращите през днешния ден показаха своето неодобрение. Част от тях, споделиха, че не намират логичност в направената промяна на Министерство на вътрешните работи, защото не схващат за какво градове, с по-малко население имат и могат да си запазят своите РПУ-та, а те не могат.

Поради това, те са входирали тъжба до министъра на вътрешните работи Бойко Рашков и посредством Министерство на вътрешните работи до Върховния административен съд. Местните считат заповедта на Рашков за противозаконна.

Същевременно до момента в който жителите на Стражица и Полски Тръмбеш недоволстват поради заповедта на министър Рашков, Вътрешна македонска революционна организация обявиха, че дават обещание да сезират Европейска комисия за закриването на полицейски ръководства в България. Милен Михов, член на Изпълнителния комитет на Вътрешна македонска революционна организация сподели, че е имал среща с служителите на реда от СФСМВР, които също са изразили противоречие с направената промяна. Михов, като част от управлението на Вътрешна македонска революционна организация, пое ангажимент да бъдат известени съответните органи в Европейска комисия посредством българските представители на Организацията в Екологичен потенциал Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков, които също са имали среща със синдикатите в Министерство на вътрешните работи на 13 юни.

Михов подсети, че казусът напълно не е единствено на територията на Велико Търново. В процедура по закриване са 16 полицейски ръководства, от които 12 са в Северна България.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР