Жителите на Варненска област се нареждат на 13-то място в

...
Жителите на Варненска област се нареждат на 13-то място в
Коментари Харесай

Варненци на 13-то място по използване на интернет

Жителите на Варненска област се подреждат на 13-то място в страната по достъп до интернет в домовете си. 73,5 % от семействата имат връзка с световната мрежата, което е по-малко от междинната стойност за страната. На първо място по този индикатор са Русе (84.4%), София (столица) (83.0%) и Смолян (82.4%), демонстрират данните на националната статистика.

Почти 68 % от жителите на Варненска област на възраст сред 16 и 74 години употребяват интернет всеки ден или най-малко един път седмично, като дамите са по-активни спрямо мъжете.

Значителни са разликите при постоянно употребяващите интернет в област Варна според от тяхното обучение. Докато 91.4 % от вишистите и 68.2% от хората със приблизително обучение сърфират постоянно в световната мрежа, едвам 35 % от лицата с главно или по-ниско обучение употребяват интернет всеки ден или най-малко един път седмично.

Използване на световната мрежа за взаимоотношение с органите на държавната и локалната власт се следи при 31.8 % от лицата в област Варна. По този индикатор районът заема 7-мо място. Най-значителен е делът на лицата, употребявали онлайн услугите на обществената администрация в област София - 45.9%, а най-нисък в област Разград - 6.4%. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР