Жителите на столичния кв. Витоша“ са в протестна готовност заради

...
Жителите на столичния кв. Витоша“ са в протестна готовност заради
Коментари Харесай

Цял столичен квартал излиза на протест! Няма тротоари и градинки, а застрояването е преминало всякакви граници…

Жителите на столичния кв. „ Витоша “ са в протестна подготвеност поради застрояването на квартала, неналичието на инфраструктура, непрекъснатия строителен звук и замърсяване, транспортния безпорядък и непрекъснатите тапи. Последната капка е идният градеж на 17-етажна постройка, предадоха от bTV.

Проблемите на квартала са доста, само че главния е липса на инфраструктура. Кварталът е цялостен най-вече с младежи, с дребни деца, а няма тротоари, детски градинки, децата оцеляват сред колите и камионите, уточни една от жителките на „ Витоша “. Тя добави, че по неофициални данни в квартала има  над 40 дейни градежа.

Високата постройка, която ще бъде издигната, е  трябвало да бъде 26 метра, а новият основен проектант е позволил тя да е 52 м , посочи различен неудовлетворен гражданин.

Техни съседи показаха, че в квартала не могат да влязат коли за спешна помощ или пожарни и че желаят Столичната община да поеме ангажимент  да се отворят още изходи .

Недоволните поданици настояват  да се спре строителството, до момента в който не се построи съответна инфраструктура .

Кметът на регион Лозенец Любомир Дреков увери, че оптимално бързо ще бъде отворен вход-изток на квартала към бул. „ Симеоновско шосе “. Общината също така е помолила КАТ да усили интервала на зелената светлина на светофарите, с цел да може трафикът да се изтича по-бързо. Разработваме и решение ул. „ Ангел Каралийчев “ да бъде продължена до кв. „ Кръстова вада “, с цел да има излаз и към бул. „ Черни връх “.

Дреков уточни още, че съгласно законите у нас никой не може да ограничи частен притежател да се разпорежда с парцела си, щом той съблюдава закона.

Жителите на „ Витоша “ въпреки всичко ще стачкуват – в събота, от 12 ч.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР