Жителите на Симитли и региона нападнаха родната ни тенисистка Мануела

...
Жителите на Симитли и региона нападнаха родната ни тенисистка Мануела
Коментари Харесай

В Симитли скочиха на Мануела Малеева

Жителите на Симитли и района нападнаха родната ни тенисистка Мануела Мелеева и я упрекнаха, че популяризира неистини с обявата си във Facebook. В петък (8.01) министър-председателят Бойко Борисов прегледа новопостроените спортни съоражния в града, на които държавното управление е помогнало да се изградят и поддържат, и похвали работата по тях. Малеева обаче изрази друго мнение в обществените мрежи, а това не се хареса на жителите на Симитли. Ето какво написаха те без редакторска интервенция:

" Ден, откакто министър председателят Бойко Борисов посети Община Симитли и показа в персоналния си профил във „ Фейсбук” доста положителни мнения за всичко, което видя, жителите на града и дребните обитаеми места, бяхме мощно разочаровани от друга обява в обществените мрежи, този път на огромната наша спортистка Мануела Малеева.

В персоналния си профил в обществените мрежи тя реши да прояви неспортсменско отношение и да нападне министър–председателя, само че не с действителни причини, а с откровени неистини и манипулативни изказвания.

Г-жо Малеева, в Община Симитли извънредно доста Ви почитаме като състезател и постоянно сме Ви подкрепяли, по тази причина останахме доста огорчени от това, което написахте по наш адрес!

Първо желаеме да Ви попитаме: Г-жо Малеева, това че в Симитли, по-Ваши думи, живеят 14 хиляди души, значи ли, че хората тук не заслужават да имат съвременни уреди за спорт? Означава ли това, че нашите деца нямат право да имат стадиони, на които да спортуват?

На второ място – когато твърдите, че за нещо са дадени „ 6 млн. лв. бюджетни пари”, както пишете самата Вие, не е ли редно в действителност да ревизирате информацията, преди да подвеждате Вашите почитатели?

И защото ние желаеме да кажем истината, то 5 549 801.99 лева, с които в Община Симитли бе осъществен повсеместен ремонт на футболния стадион и бе построена многофункционалната спортна зала, бяха извоювани за реализацията на план „ Подобряване на инфраструктурата за спорт и отдих на община Симитли”, който се финансира от Програма за развиване на селските региони 2007-2013 година По мярка 321 – съществени услуги за популацията и стопанската система в селските региони. Тоест, и стадионът, и многофункционалната спортна зала, са осъществени със средства не от бюджета, а с помощта на опциите, които ни дава участието на България в Европейския съюз.

Тук е изключително значимо да уточним, че въпросният план включваше освен стадиона и многофункционалната спортна зала, само че също по този начин бяха ремонтирани трибуните, беше сменено осветлението в целия състезателен комплекс, бяха построени две открити стадиони с изкуствена настилка, както и басейнът, който коментирате, само че услужливо пропускате да споменете, че в региона на Спортен комплекс „ Арена” – Симитли имаме два басейна. Единият е 25 метров, а другият е детски басейн, приспособен за прилагане от най-малките поданици на Община Симитли!

В статуса, който публикувахте, споделихте и още една откровена неистина, която пък е обвързвана с новите стадиони, които изградихме в двора на СУ „ Св. Св. Кирил и Методий” – град Симитли.

Г-жо Малеева, Вие вършиме ли разлика сред стадиони, пригодени за прилагане от възпитаници и деца, и стадиони, които са за практикуване на спортна активност? Ние не твърдим, че тези стадиони са пригодени за провеждането на шампионати от Големия шлем, нито за олимпийски надпревари, само че твърдим, че няма по-важно от това децата да спортуват!

Знаете ли, г-жо Малеева, преди да бъде построено тенис игрище в двора на учебното заведение, със лични средства, Община Симитли направи корт в градския парк, а ползата към оборудването беше толкоз огромен, че беше разумно да се намерения и за още едно.

За нас, жителите на Община Симитли, както казахме към този момент, е изключително значимо да има къде децата ни да спортуват. За страдание, доста малко от нашите деца биха могли да си разрешат да посещават Тенис клуб „ Малееви”, заради факт, че не всички могат да отделят сред 35 – 55 лева за един час подготовка и това без треньорската такса, която при Вас варира от 43 до 45 лева А в Симитли всички спортни площадки и терени се употребяват от децата ни изцяло БЕЗПЛАТНО!

Очевидно е, че Вие не знаете нищо за Симитли, само че хората, които живеем тук, ще Ви кажем, че това е единствената Община, в която непрекъснато се работи, непрекъснато се вършат детски и спортни площадки, тъй като нашето общинско управление и националният ни представител са безапелационни, че няма нищо по-важно от това, децата да имат къде да спортуват, с цел да бъдат здрави и щастливи!

Явно, пишейки обявата Ви във „ Фейсбук”, не сте си създали труда да ревизирате, само че на територията на Област Благоевград, Община Симитли е една от най-добре разрастващите се, а ползата от страна на родни и задгранични вложители е толкоз огромен, че напълно скоро ще стартира да се построява и втора Индустриална зона.

И тъй като употребявате Община Симитли за политическа агитация, то би трябвало да знаете, че зад всеки извоюван план, зад всяко едно осъществено нещо, стои единствено и само труда на доста хора от общинска администрация, тъй като всеки един извоюван план е трябвало да бъде най-хубавия, с цел да бъде определен измежду останалите общини, които аплайват!

Като човек, който живее в Швейцария, би трябвало да сте разбрали, че не със завист и със злоба, а с единение една страна може да се развива и да върви напред. Трябва също да знаете, че няма значение дали в едно обитаемо място живеят 1 000 или 1 000 000 души, значимо е всички да бъдат равнопоставени и да имат всички нужни условия, с цел да се развиват!

Г-жо Малеева, в Община Симитли извънредно доста държим на развиването на спорта, тъй като той учи на спортменство. Разбираме, че идват избори, само че като състезател, не би трябвало ли да бъдете малко по-смирена и да почитате съперниците си?

Жителите на Община Симитли НЕ съдебномедицинска експертиза СЪГЛАСНИ ДА БЪДЕМ ИЗПОЛЗВАНИ ОТ Върховен административен съд, Г-ЖО МАЛЕЕВА, ЗА ПОЛИТИЧЕСКИ ЦЕЛИ И ПРОПАГАНДА!

Наистина, разбираме, че идват избори, г-жо Малеева, само че Ви молим – когато имате упоритостта да бъдете политик, не забравяйте, че в една страна няма единствено столица и огромни общини!

В Симитли ИСКАМЕ, ИМАМЕ ПРАВОТО И ИМАМЕ НАЙ-ДОБРИТЕ УСЛОВИЯ ДА СПОРТУВАМЕ, ЗАЕДНО С НАШИТЕ ДЕЦА! Ако това Ви нервира, то казусът си е Ваш, г-жо Малеева! "

Снимка: Facebook
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР