Жителите на село Каравелово се събират на общо събрание днес

...
Жителите на село Каравелово се събират на общо събрание днес
Коментари Харесай

Заразаха ли институциите жителите на Каравелово?

Жителите на село Каравелово се събират на общо заседание през днешния ден в следващ опит да сигнализират институциите за проблемите след наводнението . Три месеца след потопа в обитаемото място към момента не е почнала строителна работа, а коритото на реката е с наносите, които водата довлече от гората.

Хората упорстват страната и общината да изготвят проект за възобновяване на обитаемото място с ясни цели и периоди. Сред най-важните неща, които би трябвало да се създадат, е да се укрепи коритото на реката, тъй като локалните се опасяват, че при по-силен дъжд бедствието може да се повтори.

" Наистина се усещаме изоставени. Досега строителна активност не е имала въобще, имаше почистване. Тази активност спря, макар че работата не е завършила. Най-важното за нас какво е - няма явен проект, няма периоди, няма видимост на задължения, било то от общината, региона или страната, било то за почистване или възобновяване на селото ", съобщи Стефка Гунева.

Селата Богдан, Каравелово и Слатина пострадаха от водно злополучие при започване на септември. Чрез доброволни дарения бяха събрани 1,5 млн. лв., които неотдавна бяха разпределени.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР