Жителите на селата Зверино, Елисейна, Злидол, Оселна и Игнатица се

...
Жителите на селата Зверино, Елисейна, Злидол, Оселна и Игнатица се
Коментари Харесай

5 села в Искърското дефиле на бунт срещу скъпата вода

Жителите на селата Зверино, Елисейна, Злидол, Оселна и Игнатица се подвигат на митинг против внезапното повишаване на цената на водата. Тя идва от планината по гравитачен път и минава през тръби, които самите поданици с непринуден труд са полагали преди години. Въпреки това, от 1,30 лева на кубик, тя ще скочи на повече от 2 лв. – прекомерно висока за бедния край цена.

Водните сдружения настояват, че са задължени от страната да изравнят цените на всички места – без значение дали се употребяват помпи, или не. Освен това трябвало да покриват направени вложения.

Жителите на селата описаха пред БТВ, че преди 10 година имало обещания за промяна на остарелия тръбопровод, само че досега това на никое място не се е случило напълно. Чуха се дори обвинявания, че шефът на ВиК-Враца е направил обилни усъвършенствания единствено в Оселна, където имал вила. Стига се и до правосъдни каузи, тъй като отчитането на водомерите се бави и се случва хората да заплащат по 5-600 лева вкупом.

Кметовете на селата, които са от разнообразни партии, поддържат жителите и упорстват за по-приемливи цени и по-голяма ангажираност на сдружението.

„ Тези претенции не са политически”, акцентира кметът на Зверино Цанко Цонев.

Ако не бъдат чути, хората ще блокират пътя през Искърското дефиле.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР